"Η αστική τάξη δεν θα μπορούσε να βρει σήμερα καλύτερους υπηρέτες"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ
«ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»

Ιωάννινα, 19-10-2017

Η αστική τάξη δεν θα μπορούσε να βρει σήμερα καλύτερους υπηρέτες

Έντονη κινητικότητα για το συνέδριο που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την «Ανάπτυξη» της περιοχής μας. Υπουργοί, στελέχη, παρατρεχάμενοι με φουσκωμένους μισθούς πάνε κι έρχονται.
Παρακαλάνε ξένους και ντόπιους επενδυτές να κάνουν επενδύσεις.
Σαν τους μικροπωλητές στα παζάρια με την πραμάτεια πάνω στους πάγκους. Μόνο που η πραμάτεια τους είναι βαμμένη με το αίμα και την μιζέρια των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Πάρτε κόσμε, ξεφωνίζουν, επενδύστε, τι άλλο θέλετε;
Έχουμε εξευτελίσει τους μισθούς στο επίπεδο των 500 ευρώ και κάτω.
Έχουμε ξεθεμελιώσει κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε είδους προστασία, κάθε μορφής συλλογική σύμβαση.
Έχουμε ανάγει τα δίωρα, τετράωρα σε κανόνα εργασίας.
Έχουμε μορφωμένο ειδικευμένο εργατικό δυναμικό για κάθε είδους χρήση και μάλιστα φτηνό, χωρίς δικαιώματα, υποταγμένο.
Τι άλλο θέλετε;
Θέλετε δημόσιους χώρους-οικόπεδα; Έχουμε κι από αυτά.
Θέλετε να φτιάξετε γήπεδα σε δημόσιες εκτάσεις; Σας έχουμε έτοιμο το χώρο, την μελέτη. Θέλετε επιχειρήσεις σε δημόσια πάρκα, στο στολίδι της πόλης, το Γιαννιώτικο Σαλόνι;  Σας το δίνουμε και αυτό. Οι ιθαγενείς μπορούν να πάνε κάπου αλλού για άθληση και ψυχαγωγία. Τώρα έχετε προτεραιότητα εσείς, τα κέρδη σας και οι ΠΑΕ σας.
Μη φοβάστε, εμείς είμαστε εδώ για να σας προστατεύουμε.
Μην ακούτε ανοησίες για άνοιγμα του Φακέλου Δωδώνη. Ήταν μια μικρή απάτη για να ξεγελάσουμε τους ιθαγενείς, μείνετε ήσυχοι.
Προτεραιότητα έχετε εσείς και οι βιομηχανίες σας, οι ντόπιοι κτηνοτρόφοι αντέχουν, μπορούν να ζήσουν με τα ψίχουλα και την ελεημοσύνη σας. Εσείς επενδύστε άφοβα τα κέρδη σας σε Κύπρο, Αυστραλία και όπου αλλού.
Και αν δεν μπορούν, έχουν την επιλογή να αφήσουν τα κοπάδια τους και να βρουν άλλη δουλειά. Δουλειές με 200 ευρώ το μήνα όσες θέλουν.
Βιομηχανίες, που δεν έχουν ρεμούλα και κέρδη για σας, θα τις κλείσουμε, μην ανησυχείτε. Δείτε τι κάναμε στο Κεφαλόβρυσο με την ηπειρωτική χαλυβουργία.
Σαν πάλι κάνατε το «μικρό λάθος» και χρωστάτε πολλά χρήματα σε τράπεζες και δημόσιο, πάλι εμείς είμαστε εδώ για σας. Θα σας φροντίσουμε.
Αφήστε απλήρωτους τους εργάτες, σας αφήνουμε να επενδύσετε σε Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία και σας αγοράζουμε τα προϊόντα σας που παράγετε εκεί.
Όσο για τα «χρέη σας» και τα κλεμμένα από τις επιδοτήσεις, μην ανησυχείτε. Ό,τι έγινε έγινε. Αν δεν μας πιστεύεται δείτε πως φροντίζουμε την SPIDER και τον Πέτσιο. Οι εργάτες απλήρωτοι, το εργοστάσιο κλεισμένο, τα χρέη και οι επιδοτήσεις «δανεικά και αγύριστα», αλλά ο Δήμος Ιωαννιτών αγοράζει κάδους από το εργοστάσιο στην Σερβία.
Γι’ αυτό σας λέμε, μην ανησυχείτε. Επενδύστε άφοβα, πάρτε επιδοτήσεις και αν δε πάτε καλά ρίξτε τα στους εργαζόμενους και τους φορολογούμενους.
Τι άλλο θέλετε;
Βουνά για να βάλετε ανεμογεννήτριες; ποτάμια για να φτιάξετε φράγματα; πάρτε άφοβα.
Δώστε μόνο λίγα ψίχουλα στους ιθαγενείς για να μην διαμαρτύρονται.
Τα κέρδη σας είναι εξασφαλισμένα. Φροντίζουμε εμείς για αυτό. Σας δίνουμε επιδοτήσεις, κάνουμε τα στραβά μάτια στις υπερτιμολογήσεις και σας αγοράζουμε το ρεύμα πιο ακριβά από την τιμή που πουλάτε στους πολίτες.
Τι άλλο θέλετε;
Η εκμετάλλευση των απορριμμάτων είναι δική σας υπόθεση. Ο υδάτινος πλούτος είναι στην ιδιοκτησία σας. Σίγουρα κέρδη, εξασφαλισμένα και επιδοτήσεις για τις επενδύσεις σας.
Σας δίνουμε προγράμματα για να επεκτείνεται τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις σας. Ξοδεύουμε χρήματα από το κρατικό ταμείο για διαφήμιση.
Σας έχουμε εξασφαλίσει φτηνό προσωπικό για τα ξενοδοχεία σας και τις επιχειρήσεις σας. Επενδύστε λοιπόν, το μέλλον είναι ο τουρισμός.
Μην ανησυχείτε λοιπόν, αν μας ακούτε να λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω,  είναι για να καθησυχάζονται οι ιθαγενείς να μην διαμαρτύρονται.
Δείτε στις Σκουριές, δώσαμε στην εταιρεία ότι άδειες χρειάζονταν και μάλιστα γρήγορα-γρήγορα.
Δείτε στο Ελληνικό, οι απαιτήσεις των ιδιωτών ικανοποιούνται πλήρως. Τα καζίνο, ο τζόγος και τα ξενοδοχεία σας έχουν προτεραιότητα. Το πράσινο και τα πάρκα για τα πέντε εκατομμύρια εργαζόμενους στην Αττική μπορούν να περιμένουν, κάτι θα βρεθεί και γι’ αυτούς. Οι θέσεις εργασίας των 300 ευρώ θα τους ικανοποιήσει.
Αυτά και άλλα τέτοια παρόμοια εμπορεύματα κουβαλούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο που οι απαιτήσεις των αφεντικών τους γίνονται όλο και πιο μεγαλύτερες. Όσο αυτοί εκλιπαρούν, τόσο οι απαιτήσεις των λεγόμενων «επενδυτών» μεγαλώνουν, τα θέλουν ΟΛΑ, τζάμπα φτηνό χρήμα, εξαθλιωμένους εργαζόμενους, επιδοτήσεις, χαριστικά δάνεια, δημόσιους χώρους.
Και στο τέλος του κατήφορου του ΣΥΡΙΖΑ περιμένει η «ΝΔ του Μητσοτάκη» και το «συνονθύλευμα» της ΠΑΣΟΚικής Δημοκρατικής Συμπαράταξης που μαθημένοι στην ρεμούλα, την κλεψιά και την απάτη από παλιά, θα αποτελειώσουν ότι μείνει όρθιο επί ΣΥΡΙΖΑ.
Το σενάριο για την αστική τάξη είναι καλά στημένο, έχει βρει τα κόμματα που το υπηρετούν για να το πραγματοποιήσουν. Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που δεν μπορούν να υπολογίσουν.
Είμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι που ζούμε σε αυτή τη πόλη, σε αυτή τη χώρα και παράγουμε με τα χέρια και το μυαλό μας όλο τον πλούτο.
Πρέπει και μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδια τους.
Να επιβάλουμε μια οικονομική ανάπτυξη σε όφελος αυτών που εργάζονται και παράγουν, μια ανάπτυξη που θα είναι ταυτόσημη με αξιοπρεπείς αμοιβές, σταθερή δουλειά, ανθρώπινα ωράρια.
Μια ανάπτυξη που ο τουρισμός και η αναψυχή θα είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων και όχι προνόμιο των λίγων «εχόντων και κατεχόντων».
- Δημόσιος, κοινωνικοποιημένος τομέας ενέργειας και ορυκτού πλούτου. Έξω οι ιδιώτες κερδοσκόποι από την εκμετάλλευση των νερών, των βουνών  και του υπεδάφους μας.
- Δημόσιος αγροτοδιατροφικός τομέας, μεταποίηση στηριγμένη στο μοντέλο αγροτικής οργάνωσης σε συνεταιριστική βάση με την στήριξη της πολιτείας.
-  Κρατικοποίηση όλων των τραπεζών με έξοδο από την Ε.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]