Το «Δεν Πληρώνω! Δεν Πληρώνω!» Στα Ιωάννινα !

Το «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!»
τώρα και στο Θέατρο Έκφραση
Η πολιτική σάτιρα του Ντάριο Φο ανεβαίνει για έξι μόνο παραστάσεις

Μετά από μία πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε πόλεις όλης της Ηπείρου, στη Δυτική Μακεδονία και στα Επτάνησα με το «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!», το Θέατρο Έκφραση επανέρχεται στα Γιάννενα όπου θα παρουσιάσει την επίκαιρη πολιτική σάτιρα του Ντάριο Φο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ώστε να τη δουν εκείνοι που δεν πρόλαβαν μέσα στο καλοκαίρι αλλά και να την απολαύσουν ξανά όσοι επιθυμούν!
Συγκεκριμένα, το έργο θα ανέβει στο Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14) για δύο τριήμερα, Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου – Κυριακή, 1 Οκτωβρίου και Παρασκευή 6 – Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης τις 21.15 για όλες τις παραστάσεις. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση 8 ευρώ γίνεται στο βιβλιοπωλείο «Χαρτέξ».
Το «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!», γραμμένο το 1974, είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα της καριέρας του διάσημου Ιταλού νομπελίστα. Είναι μια εξαιρετική κωμωδία, μια ανατρεπτική σάτιρα κοινωνικής διαμαρτυρίας, μια υπέροχη φάρσα που έρχεται να ξορκίσει τα κακώς κείμενα, προκαλώντας μεν άφθονο γέλιο αλλά ταυτόχρονα θέτοντας στον θεατή κι ορισμένα σοβαρά ερωτήματα κοινωνικού περιεχομένου. Έργο αιχμηρό, διακρίνεται για τους ευφυείς διαλόγους, την ευρηματικότητα και την επικαιρότητα του. Ανεβαίνει λοιπόν από την Έκφραση ως … αντίδοτο, στην ακρίβεια και την μελαγχολία της εποχής μας!
Η υπόθεση
Στην πόλη του Μιλάνο ξεσπάει ανταρσία. Οι γυναίκες κάνουν πλιάτσικο στα σούπερ μάρκετ, οι εργάτες διακόπτουν την κυκλοφορία των τρένων, τα παιδιά πετροβολούν τους αστυνομικούς. Μέσα σ’ όλα αυτά, δύο τίμιες οικογένειες αγωνίζονται με όπλο την «ανυπακοή» κόντρα σε μια παράλογη κοινωνία. Το σπίτι του νομοταγή προλετάριου Τζοβάνι και της «επαναστατημένης» Αντωνίας, γίνεται γιάφκα και τόπος συνάντησης ενός αναρχικού αστυνομικού, ενός γκαστρωμένου καραμπινιέρου και ενός γέρου φιλοσόφου με άνοια. Κάπως έτσι, η ζωή όλων γίνεται πιο όμορφη, αλλά ταυτόχρονα και πιο ρημαγμένη!
Οι συντελεστές
Διασκευή - Σκηνοθεσία  Χρήστος Χρήστου, σκηνικά Γιάννης Κράβαρης, φωτισμοί Χρήστος Χρήστου, μουσική επιμέλεια Πέτρος Χριστακόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη Μίνα Παππά.  Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Παπαγεωργίου, Γεωργία Διακοπούλου, Χρήστος Χρήστου, Πέτρος Χριστακόπουλος, Νατάσα Τσαμπά, Θανάσης Λανάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]