ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο Υφ.Εξωτερικών στη Βοστώνη με τους ομογενείς πανεπιστημιακούς καθηγητές


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

«ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ»

Την Βοστώνη επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, προκειμένου να συναντήσει τους εκεί ομογενείς πανεπιστημιακούς καθηγητές, που «τρέχουν» προγράμματα εκπαιδευτικών εκδρομών για τους φοιτητές τους, στην Ελλάδα..

Ο ΥΦΥΠΕΞ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας κ. Στράτο Ευθυμίου, πραγματοποίησε επισκέψεις στο Boston University και στο Emmanuel College, όπου στα αντίστοιχα Τμήματα Διεθνών Σχέσεων μίλησε στους σπουδαστές για την Ελλάδα και τη θέση της στην Παγκόσμια Πολιτική Σκηνή. Συνεργάστηκε επίσης διεξοδικότερα με τους καθηγητές Κέλλυ Πολυχρονίου (BU), Πέτρο Βαμβακά (Emmanuel College) και Νίκο Πρεβελάκη (Harvard University) προκειμένου να τους ενθαρρύνει για περισσότερες ετήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ελλάδα, με την στήριξη και των συναρμόδιων Υπουργείων μας.

Όπως δήλωσε ο ΥΦΥΠΕΞ:

«Είναι πολύ σημαντικές οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι ομογενείς καθηγητές μας, διοργανώνοντας αυτές τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ελλάδα, που κρατούν τέσσερις και πέντε εβδομάδες. Στις ομάδες τους οι περισσότεροι φοιτητές είναι από διάφορα κράτη. Είναι παιδιά που γνωρίζουν τη πατρίδα μας, την αγαπούν και γίνονται φανατικοί Φιλέλληνες. Στα ταξίδια αυτά, πέρα από το τελικό στάδιο μελέτης ορισμένων μαθημάτων τους, έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, να επισκεφθούν τη Βουλή μας, να τους γίνει ενημέρωση για τα εθνικά μας θέματα από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την οικονομική πορεία της χώρας μας, να παρακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα, να κάνουν εκδρομές σε νησιά και γενικά να γνωρίσουν όσο γίνεται καλύτερα το τόπο μας. Πολλά από αυτά τα παιδιά, μαθαίνουν και ελληνικά...

Στους σπουδαίους αυτούς καθηγητές, που τους ευχαρίστησα από τη καρδιά μου, ζήτησα και να αυξήσουν τον αριθμό των ετήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών τους και να παρακινήσουν κι άλλους ομογενείς καθηγητές της Βοστώνης να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Τους εξήγησα, επίσης, ότι είναι εφικτό να εμπλακούν σε αυτά τα προγράμματα τα συναρμόδια ελληνικά Υπουργεία, όπως και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, ώστε να μεγιστοποιήσουμε και τις συμμετοχές και τα θετικά αποτελέσματα».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε επίσης με Πρυτάνεις, Κοσμήτορες και καθηγητές που έχουν σχέση με έδρες Ελληνικών Σπουδών.

Τέλος, είχε και μία εποικοδομητική συνάντηση με τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βοστώνης, τα οποία και ενημέρωσε, με βάση τη τριμερή συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ,  για προγράμματα κοινών φοιτητικών θερινών επισκέψεων και στις τρεις χώρες.

Η Ομοσπονδία αντέδρασε θετικά και ανέλαβε να βοηθήσει στην οργάνωση αντίστοιχης τριμερούς εκδρομής το 2018 σε συνεννόηση με τη Κυπριακή και την Ισραηλινή Κοινότητα Βοστώνης.

Επίσης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μετά από ερώτηση του Υφυπουργού, τον ενημέρωσε ότι «μπαίνει στην τελική του διευθέτηση το θέμα της απόδοσης των χρημάτων του εράνου για την Μυρτώ, παρά τις νομικές δυσκολίες που είχαν προκύψει. Και το νοσοκομείο πληρώθηκε και ένα ειδικό μηχάνημα αγοράστηκε και όλα θα κλείσουν με βάση τα αρχικά πρωτόκολλα που είχε συμφωνήσει η Ομοσπονδία ως προς τη διαχείριση του ποσού που συγκεντρώθηκε».

Ο ΥΦΥΠΕΞ, μετά τη σύντομη στάση του στη Βοστώνη, επέστρεψε σήμερα (18.10.17) το μεσημέρι στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]