Ιωάννινα:Έκθεση "Χρονογραμμή" στην Γκαλερί «Τεχνοχώρος»

Χρονογραμμή

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, στις 8:00 το βράδυ, στην Γκαλερί «Τεχνοχώρος» (Ζυγομάλλη 16, Ιωάννινα) η έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Χαμιδιελή με τίτλο “Χρονογραμμή”. Παρουσιάζονται 40 έργα τα οποία αφηγούνται ιστορίες και αναφέρονται σε αναμνήσεις της ζωγράφου.

Η Φωτεινή Χαμιδιελή στην έκθεσή της (αλλά και σε παλαιότερες εργασίες της) επιστρέφει στη θέαση του γυναικείου θέματος με μιαν εντυπωσιακή ειλικρίνεια και αμεσότητα: με όχημα και πρόσχημα το γυναικείο μοτίβο μάς ταξιδεύει στον απολεσθέντα παράδεισο των γυναικείων μορφών, μορφές οι οποίες πολλές φορές βρίσκονται σε θερμή συνύπαρξη με τη φύση. Ο αστικός χώρος, η τυποποίηση, η αλλοτρίωση, το κατοικημένο από τον άνθρωπο σύμπαν, η σύγχρονη πολεοδομία και η ασφυξία της πολυκατοικίας ή του διαμερίσματος απουσιάζουν.

Η Χαμιδιελή, μοιάζει να αρπάζει την ευκαιρία και με ωραία παστέλ, ακουαρέλες και λάδια επιθυμεί (βοηθούν σε αυτό και οι εξαιρετικά ισορροπημένες, καλοζυγισμένες συνθέσεις της) να αποδώσει την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση της γυναικείας ύπαρξης: απρόσιτες ρομαντικές μορφές, ενίοτε στοχαστικές, άλλοτε με βαθύ παράπονο, βυθισμένες σε σκέψεις ή αναπολώντας τις αρετές του χρόνου, μελαγχολικές, ποιητικές και φιλόσοφες ταυτοχρόνως, μια τάση σιωπής και «αειφυγίας» συγκροτούν τον υποβλητικό, εικαστικό της κόσμο”, όπως αναφέρει ο συγγραφέας Αντώνης Κάλφας.

Βιογραφικό σημείωμα

H Φωτεινή Χαμιδιελή γεννήθηκε στη Βέροια το 1957. Σπούδασε ζωγραφική, με υποτροφία, στη Σχολή Καλών Τεχνών του Rhode Island των Η.Π.Α. (1975–1978). Συνέχισε τις σπουδές της στη Ρώμη, στο παράρτημα της Σχολής του Rhode Island School of Design (1978-1979). Πρωτοπαρουσίασε έργα της στη Μικρή Πινακοθήκη «Διαγώνιος», του Ντίνου Χριστιανόπουλου, όπου υπήρξε τακτική συνεργάτιδα (1981 –1995). Εκθέτει από το 1978 έχοντας παρουσιάσει την δουλειά της σε 18 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 120 ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Είναι μέλος της εικαστικής ομάδας TeeToTum η οποία επιμελείται εκθέσεις και διοργανώνει εικαστικές δράσει. Επίσης είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδος. Ζει στη Βέροια και εργάζεται ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.



Ο «Τεχνοχώρος» θα φιλοξενεί τα έργα της εικαστικού μέχρι 31 Οκτωβρίου.

Διεύθυνση: Ζυγομάλλη 16, Ιωάννινα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]