Και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Ιωαννίνων στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το Σωματείο μας συμμετέχει και καλεί όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους να δώσουμε όλοι το παρόν στην Πανηπειρωτική συγκέντρωση των Εργατικών Κέντρων και των σωματείων την Τρίτη 24 Οκτώβρη στις 6 και μισή το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Να βάλουμε φραγμό στις αντιλαϊκές-αντισυνταξιουχικές πολιτικές. Μπορούμε να τους σταματήσουμε, αν γίνουμε περισσότεροι, αν μπούμε περισσότεροι στον αγώνα. Να βγούμε στο δρόμο για το δίκιο μας, για τη ζωή τη δική μας και των οικογένειών μας. Μας μετράνε ανά πάσα στιγμή, όσο βλέπουν ότι είναι λίγοι που διαμαρτύρονται, που παλεύουν, τόσο αποθρασύνονται και δεν έχουν σταματημό. Δεν είναι μονόδρομος το να μας κλέβουν τον ιδρώτα και να μας πίνουν το αίμα μια χούφτα κηφήνες. Ο εργάτης, ο εργαζόμενος είναι ο παραγωγός του πλούτου, μπορεί και χωρίς αφεντικά.
Παίρνουμε όλοι μέρος στο συλλαλητήριο και διεκδικούμε την αποκατάσταση των απωλειών, τις συντάξιμες αποδοχές μας, τη 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων- εφάπαξ- μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματα μας στην υγεία και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί  στο ακέραιο γιατί  σε  όλη μας την ζωή τα πληρώσαμε. Δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.
Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντιλαϊκών - φορομπηχτικών νόμων. Τις θανατηφόρες διατάξεις περί χηρείας. Επιστροφή στο ακέραιο των παράνομα παρακρατηθέντων για την υγεία. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδηση μας καμία περικοπή.Δεν δίνουμε καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, τον φόβο. Στη λογική«δεν γίνεται τίποτα όλοι ίδιοι είναι».
Δεν απαλλάσσουμε κανέναν. Ευθύνη έχουν και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματα τους μέσα από τα δικαστήρια θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικά γραφεία και απαλλάσσουν την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της ψαρεύοντας σε θολά νερά. Στην οργάνωση στα σωματεία και στον ταξικό αγώνα βρίσκεται η λύση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]