Αλλάζουν όλα στη Δημόσια Ραδιοφωνία

Κάθε σταθμός, σύμφωνα με την εισήγηση, ενισχύει τον χαρακτήρα του και κάθε ζώνη αποκτά φυσιογνωμία. Κάθε εκπομπή αποτελεί οργανικό μέρος της ζώνης όπου τοποθετείται και υπηρετεί το συνολικό χαρακτήρα του σταθμού, ως κομμάτι ενός παζλ και μιας ενιαίας αντίληψης
Γενικό λίφτινγκ στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ εισηγείται στην Επιτροπή Προγράμματος ο Γιώργος Θαλασσινός, μέλος του Δ.Σ. και επιφορτισμένος με την αναδιοργάνωση της Ραδιοφωνίας. Σταδικά και με ορίζοντα μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλάζουν όλα σε έξι ραδιοφωνικά προγράμματα, ήτοι στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και 105.8, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7, στο Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 και 95.6, στην ΕΡΑ Σπορ 101.8, στο Κόσμος 93.6 και στη Φωνή της Ελλάδας.

Κάθε σταθμός, σύμφωνα με την εισήγηση, ενισχύει τον χαρακτήρα του και κάθε ζώνη αποκτά φυσιογνωμία. Κάθε εκπομπή αποτελεί οργανικό μέρος της ζώνης όπου τοποθετείται και υπηρετεί το συνολικό χαρακτήρα του σταθμού, ως κομμάτι ενός παζλ και μιας ενιαίας αντίληψης. Στη βάση αυτού του συνεκτικού σχεδιασμού, κάθε ραδιοφωνική εκπομπή θα επιτελεί συγκεκριμένη λειτουργία και θα υπηρετεί συγκεκριμένο ρόλο, ενώ οι εκπομπές μεταξύ τους θα αλληλοσυμπληρώνονται.

Με βάση αυτή την αντίληψη, τόσο οι μουσικοί παραγωγοί όσο και οι υπεύθυνοι στις δημοσιογραφικές εκπομπές και εκπομπές λόγου, στο επόμενο διάστημα θα ενημερωθούν σχετικά και θα λάβουν σαφείς οδηγίες για τον χαρακτήρα της εκπομπής τους, τη σχέση πρόζας / μουσικής και το πλαίσιο που θα κληθούν να υπηρετήσουν. Μεταξύ των στόχων της νέας διεύθυνσης είναι η προσέλκυση νέων και νεότερων σε ηλικία ακροατών.

Η εισήγηση του Γ. Θαλασσινού δεν σταματά στο πρόγραμμα. Αποτυπώνει την κατάσταση σήμερα και προτείνει λύσεις:

* Τεχνικά προβλήματα και ελλείψεις: Νέος εξοπλισμός είναι αναγκαίος, μέσω του προγράμματος επενδύσεων. Ήδη 33 πομποί έχουν υπερβεί κατά πολύ το όριο ηλικίας για τη λειτουργία τους και χρειάζονται αντικατάσταση, καθώς 120 περιοχές της χώρας εμφανίζουν προβλήματα στη λήψη του σήματος. Το κόστος του εξοπλισμού δεν υπερβαίνει τις 350 χιλιάδες ευρώ.

* Προσωπικό: Η έλλειψη 18 ηχοληπτών / τεχνικών αναμένεται να καλυφθεί με την επικείμενη προκήρυξη 220 θέσεων, εάν όχι, εργολαβικά, όμως με υψηλότερο κόστος. Προτείνονται επίσης εξωτερικές και μικτές παραγωγές,που θα βοηθήσουν στη δημιουργία πιο συμπαγούς φυσιογνωμίας.

* Αξιολόγηση: Να επανέλθουν τα προγράμματα στις μετρήσεις ακροαματικότητας, έτσι ώστε να μπορεί να αξιολογηθεί η προσπάθεια.

* Εξωστρέφεια - Προβολή: Με την ευκαιρία συμπλήρωσης των 80 χρόνων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στις 21 Μαΐου 2018, δημιουργία ευρέος προγράμματος εκδηλώσεων, εκθέσεων και επετειακών εκδόσεων.

* Ψηφιακό Ραδιόφωνο: Προγραμματίζεται πειραματική / δοκιμαστική εκπομπή Digital Audio Broadcasting (DAB), εάν γίνει δυνατό εντός του 2017. Η εκπομπή θα λειτουργήσει πειραματικά από τον Υμηττό, στα UHF, με τη μετατροπή παλιού πομπού και σε χαμηλή ισχύ.

* Περιφερειακοί σταθμοί: Πάνω στη δουλειά που έχει ήδη γίνει, εξορθολογισμός της κατανομής του προσωπικού, ενίσχυση της τοπικότητας του προγράμματος και εκπαίδευση - επιμόρφωσης του προσωπικού με στοχευμένα σεμινάρια.

* Οργανόγραμμα: Προτείνεται η δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας, η οποία θα περιλαμβάνει και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, προκειμένου να ενισχυθούν τα ραδιοφωνικά προγράμματα.

 Νταρζάνου Αγγέλα//Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]