Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στο Δημαρχείο της Χιμάρας

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας , τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου ,απαντούν οι κάτοικοι της Χιμάρας μετά την αποστολή νέων ειδοποιητηρίων κατεδάφισης που εστάλησαν σε 19 οικογένειες Βοιρειοηπειρωτών   στις οποίες ζητείται  να εγκαταλέιψουν τα σπίτια τους σε διάστημα  5 ημερών ,καθώς αυτά  πρόκειται να κατεδαφιστούν, στο πλαίσιο  του σχεδίου  "ανάπλασης" της περιοχής.
Στη σχετική ανακοίνωση της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙΜΑΡΑΣ αναφέρονται αναλυτικά :

"Χτες 18.10.2017, μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε από ορισμένους οικογενειάρχες πως, η Επιθεώρηση Προστασίας Περιβάλλοντος του Δήμου Χιμάρας, τους απέστειλε έγγραφα με τα οποία τους ζητούσε εντός 5 ημερών να ελευθερώσουν τα κτήρια που έχουν ορισθεί για κατεδάφιση, στο πλαίσιο του παράνομου σχεδίου Αστικής Ανάπλασης του κέντρου της Χιμάρας.

Στην τελευταία συνάντηση της 06.10.2017 ανάμεσα στους εκπροσώπους της κυβέρνησης κ τους ιδιοκτήτες συμφωνήθηκε πως:

Πριν από κάθε ενέργεια θα συστηνόταν μια ομάδα εργασίας για την τελική καταγραφή των ιδιοκτησιών στην προαναφερόμενη περιοχή.

Στο Γενικό Σχέδιο, που εγκρίθηκε στη σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου στο χωριό Κούτς, πριν περάσει στο ΚΚΤ, θα ενσωματώνονταν οι αλλαγές που θα προέκυπταν μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους. Βλέποντας ότι τα ανωτέρω δεν γίνονται σεβαστά εκ μέρους της Κυβέρνησης κ του Δημαρχείου, εμείς οι εκπρόσωποι των κατοίκων της Χιμάρας, απευθυνόμαστε στον Πρωθυπουργό ζητώντας να σταματήσει τις παράνομες κ αντισυνταγματικές ενέργειες του Δημάρχου Χιμάρας.

Επίσης καλούμε όλη την Κοινότητα από την Παλάσα έως Νιβιτσα να συμμετέχουν μαζικά στην διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23.10.2017 ώρα 10:30 μπροστά από το Δημαρχείο Χιμάρας.

Δ.Ε.Ε.Ε.Μ ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙΜΑΡΑΣ

Δημοκρατικό Κόμμα-Παράρτημα Χιμάρας

Κ.Ε.Α.Δ. - Παράρτημα Χιμάρας

Συμμαχία για την Προστασία της Ιδιοκτησίας, Ιστορίας και Παραδόσεων Χιμάρας

Σωματείο " Παράλια"

Ένωση Χειμαρριωτών Αμερικής

Ένωση Χειμαρριωτών «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ» Αθηνών

Κοινωνικές Οργανώσεις

Κοινότητα Χειμαρριωτών Τιράνων"
φωτο αρχείου
taxydromos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]