ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Καθαρισμοί οικοπέδων, δράσεις αντιπυρικής προστασίας και αποψίλωση περιαστικού δάσους από το Δήμο Αρταίων

Καθαρισμοί οικοπέδων, δράσεις αντιπυρικής προστασίας και αποψίλωση περιαστικού δάσους από το Δήμο Αρταίων
Μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων καθημερινότητας, αλλά και πολιτικής προστασίας έχει πραγματοποιηθεί από
το Δήμο Αρταίων. Στο πλαίσιο της πρόληψης των πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, ο καθαρισμός οικοπέδων, τόσο δημόσιων, όσο και ιδιωτικών. Ο συνολικός προϋπολογισμός της εργολαβίας ανήλθε στις 15.000 ευρώ. Ο Δήμος απέστειλε επιστολές σε όλους τους ιδιοκτήτες με την υποχρέωσή τους να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, όμως σε όσες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες δεν ανταποκρίθηκαν, ο Δήμος καθάρισε τα οικόπεδα με δικά του μηχανήματα, χρεώνοντας τους ιδιοκτήτες που δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους (όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία). Φέτος, για πρώτη φορά δεν καθαρίστηκαν μόνο τα οικόπεδα, αλλά περισυλλέγησαν και οι σωροί με τα χόρτα και τα καλάμια που είχαν μαζευτεί και μέχρι πρότινος παρέμεναν στοίβες μέσα στα οικόπεδα αποτελώντας εστίες για νέες πυρκαγιές.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε διάνοιξη 47 χιλιομέτρων αντιπυρικών ζωνών στις Δημοτικές Ενότητες Ξηροβουνίου και Βλαχερνών, συνολικού προϋπολογισμού 21.200 ευρώ, καθώς και δράσεις πυροπροστασίας στις Δημοτικές Ενότητες Αμβρακικού και Φιλοθέης με προϋπολογισμό 17.400 ευρώ. Συνολικά περισυλλέγησαν από τις δύο ανωτέρων Δ.Ε. 800 κυβικά απορριμμάτων.
Επιπλέον, από το Δήμο Αρταίων έγινε αποψίλωση και καθαρισμός του περιαστικού δάσους στο Λόφο Περάνθης για την πρόληψη των πυρκαγιών, με συνολικό προϋπολογισμό 12.398 ευρώ, καθώς και βοτάνισμα με χορτοκοπτικό σε 197 στρέμματα μη φυτευμένου χώρου. Στα τέλη Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και ο καθαρισμός περιβάλλοντος χώρου και η συγκέντρωση όλων των σκουπιδιών και η απομάκρυνσή τους από 56 στρέμματα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ο Δήμος με δικά του μηχανήματα και υδροφόρες, αλλά και μισθωμένα από ιδιώτες συνέδραμε το έργο της Πυροσβεστικής στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν. Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου υπάλληλοι του Δήμου, αλλά και εθελοντές της ΔΟΑΚ περιπολούσαν στο δάσος και σε άλλες περιοχές του Δήμου για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιών.
«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους καθαρισμούς οικοπέδων, στις αποψιλώσεις, στις κοπές χόρτων και στην διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών σε περιοχές του Δήμου μας. Στόχος μας είναι να μην προκληθεί κανένας κίνδυνος για τους συμπολίτες μας από πυρκαγιές, καθώς και να μην γίνονται τα συγκεκριμένα σημεία, αλλά και τα ακαθάριστα οικόπεδα χώροι εναπόθεσης σκουπιδιών και μπαζών. Εκτός από αισθητικές παρεμβάσεις, πρόκειται και για παρεμβάσεις ουσίας και πολιτικής προστασίας» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Μιχάλης Βλάχος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πανέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]