ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το δώρο της Παπακώστα στον Μητσοτάκη

Γράφει ο Γιώργος Ευγενίδης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε χθες τη γιορτή του. Δέχθηκε όμως, χωρίς να υπάρχει λόγος, ένα πραγματικό δώρο από την πρώην πλέον βουλευτή της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, μιας και η ίδια δεν κατάφερε εκ νέου να συγκρατηθεί, αφήνοντας αιχμές για τον Άδωνι Γεωργιάδη και ευθυγραμμιζόμενη με διατάξεις του νομοσχεδίου που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος, κόντρα στη γραμμή της ΝΔ.

Για όσους γνωρίζουν, η κ. Παπακώστα ήταν εδώ και πολύ καιρό σε…λεπτό πάγο, όπως το θέτουν οι Αγγλοσάξονες. Μια φορά αμφισβήτησε τη στρατηγική του κόμματος και βρήκε να πει ως δικαιολογία ότι εξέφραζε προσωπική άποψη και δεν έδωσε συνέντευξη. Τη δεύτερη φορά κάλεσε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη να παραιτηθεί από τον θεσμικό του ρόλο, ενώ διαρκούν οι εργασίες της Εξεταστικής για την Υγεία. Τότε, ο κ. Μητσοτάκης την καρατόμησε από τη θέση της ως αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, αλλά η κ. Παπακώστα μάλλον δεν πήρε το μήνυμα.

Στην πιάτσα, εδώ και καιρό πέφτουν στοιχήματα για το αν η κ. Παπακώστα θα ήταν στα ψηφοδέλτια. Από τη μία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει πως όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές είναι οι μόνοι με διασφαλισμένη θέση. Από την άλλη, η κ. Παπακώστα έπαιζε διαρκώς με τη φωτιά. Εν τέλει κάηκε και προσέφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την καλύτερη αφορμή να την εκπαραθυρώσει.

Η αλήθεια είναι πως έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Ζητήθηκε δε και μια διευκρινιστική δήλωση της βουλευτού, η οποία όμως δεν ήταν και τόσο διευκρινιστική. Συνεπώς, ο κύβος ερρίφθη και οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά τον πρωινό καφέ του κόμματος. Η αλήθεια είναι πως η ΝΔ δεν χάνει ιδιαιτέρως, τουναντίον. Δικαιώνονται, δε, δύο πλευρές: μια που λέει πως, για να επιβιώσει, ο νέος βασιλιάς πρέπει να σκοτώσει τον παλιό και άλλη μια που λέει πως πρέπει να τηρούνται ισορροπίες. Κάπως έτσι έγινε και εδώ: ο κ. Μητσοτάκης δεν σκότωσε κανέναν βασιλιά, αλλά εξόντωσε πολιτικά μια βουλευτίνα που συμβολίζει, αυτό με το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ συγκρούεται πολιτικά, στο εσωτερικό του κόμματος.

Οι αντιδράσεις, κυρίως από μέλη της ΝΔ, έδειξαν ότι η απόφαση είχε βάση. Άλλωστε, ακόμα και αν δικαιολογημένη μερικώς, η αμφισβήτηση κουράζει, ιδίως όταν γίνεται επαναλαμβανόμενα. Και, σε μια περίοδο που όλοι βάλλουν εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη, ήρθε η κ. Παπακώστα με τις αιχμές της και το φλέρτ με τον Πάνο Καμμένο να μετακινήσει το επίκεντρο της προσοχής και να το πάρει πάνω της. Αν ήμουν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ίσως να της εστελνα μια αποχαιρετιστήρια ανθοδέσμη, ιδίως αν είχα ελαφρώς μαύρο χιούμορ.

Από την ιστορία, η ΝΔ δεν βγαίνει χαμένη. Αυτή που ίσως βγαίνει χαμένη είναι η κ. Παπακώστα, η οποία, σύντομα, ή θα πάει σπίτι της ή στους ΑΝΕΛ. Αν κάνει το δεύτερο, μπορεί να βρει σωσίβιο πολιτικής επιβίωσης, είναι αμφίβολο όμως, αν θα βρει τον δρόμο προς τη Βουλή ξανά, μιας και δεν είναι καν βέβαιο, αν το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα τα καταφέρει εκ νέου. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι, με την πρώτη του διαγραφή βουλευτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ένα μήνυμα. Υπάρχουν, οπωσδήποτε, και άλλοι που μπορούν να παραδειγματιστούν από αυτό.
rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]