ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου η κυβέρνηση διοργανώνει στην πόλη μας το λεγόμενο «Αναπτυξιακό Συνέδριο». Με βάση τα όσα διαδραματίστηκαν στα αντίστοιχα συνέδρια σε Κρήτη – Δυτ.Μακεδονία Στ.Ελλάδα και Θεσσαλία μπορούμε αβίαστα να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι το περιεχόμενο του συνεδρίου στα Γιάννενα θα κινηθεί μακριά από τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας και την Παιδεία.
Είναι σίγουρο ότι κανένα ουσιαστικό μέτρο και καμιά λύση δεν θα ανακοινωθεί για τα τεράστια και οξυμένα προβλήματα του σχολείου, για την αδιοριστία και τα κενά εκπαιδευτικών,  για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών, για τα δεκάδες τμήματα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών που έκλεισαν και φέτος λόγω των συμπτύξεων, για το τεράστιο κτηριακό πρόβλημα στο Δήμο Ιωαννιτών, για τα σοβαρά ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής και τις μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό…
Η θέση μας λοιπόν δεν είναι στις καρέκλες του «Αναπτυξιακού Συνεδρίου» αλλά μαζί με τους άλλους εργαζόμενους έξω, στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή που στερούν από τη νέα γενιά οι κυβερνήσεις διαχρονικά, που θέλουν τους νέους ανθρώπους να ζουν και να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα,  με μισθούς των 300 ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ του Συλλόγου σας καλεί την ΤΡΙΤΗ στις 6:30μμ στο  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ να ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ. Συμμετέχουμε και διεκδικούμε:
την κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν στα χρόνια της κρίσης.
Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους μαθητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]