ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα: Παρεμβάσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής ...Ο Δήμος σχεδιάζει μαζί με τα ΑμΕΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Ο Δήμος σχεδιάζει μαζί με τα ΑμΕΑ

Μια σημαντική σύσκεψη με τους Συλλόγους ΑμΕΑ, Τυφλών και την ΕΛΕΠΑΠ πραγματοποίησε η αντιδήμαρχος υπεύθυνη για κυκλοφοριακά ζητήματα, Ελένη Βασιλείου, με στόχο να καταγραφούν πια πιο ολοκληρωμένα οι προτάσεις, οι σκέψεις ακόμα και τα παράπονα των εκπροσώπων αυτών των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ώστε η Δημοτική Αρχή να μπορέσει να τα σταχυολογήσει και να βάλει σε εφαρμογή μικρές ή και μεγάλες παρεμβάσεις έτσι ώστε οι μετακινήσεις στην πόλη να γίνουν πιο φιλικές στα άτομα αυτά.
Η συζήτηση στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων αντιδήμαρχοι, καθώς και εκπρόσωπος της Τροχαίας Ιωαννίνων αλλά και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου δεν έμεινε μόνο στις διαπιστώσεις, αλλά προχώρησε και σε τεχνικά θέματα για το πώς θα μπορέσουν να υλοποιηθούν οι διάφορες προτάσεις με δεδομένο ότι η χωροταξία και η δόμηση της πόλης είναι συγκεκριμένη και οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν είναι σε ορισμένες περιπτώσεις περιορισμένες.
Το ίδιο όμως δεν ισχύει και για έργα που έχουν να κάνουν με κοινόχρηστους χώρους ή ορισμένες παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας που περιγράφονται και στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης κάτι που επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή να υλοποίησε έργα φιλικά προς τα ΑμΕΑ.
Στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε ένα διάλογο με τις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες διότι αυτές είναι που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα στην μετακίνησή τους μέσα στην πόλη, ωστόσο η προσβασιμότητα αφορά όλους, παιδιά, γονείς, ηλικιωμένους κι έτσι συσκέψεις σαν κι αυτή θα γίνουν σύντομα και με άλλους φορείς και συλλόγους.
«Μπήκαν οι βάσεις για μια νέα αρχή στον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε, σχεδιάζουμε κι εντέλει υλοποιούμε μικρά ή μεγάλα έργα σχετικά με θέματα προσβασιμότητα των ΑμΕΑ.
Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε ήδη να προγραμματίζουμε έργα και παρεμβάσεις που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη, δημιουργώντας μια πιο φιλική πόλη για όλους μας. Στην προσπάθεια αυτή φυσικά δεν είμαστε μόνοι, έχουμε μαζί μας τα ΑμΕΑ για τα οποία  πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα. Τους θέλουμε δίπλα μας, να μας υποδείξουν τα λάθη, τις παραλείψεις και να μας προτείνουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους μετακίνηση. Η σημερινή τους παρουσία σε αυτή τη σύσκεψη ήταν καταλυτική για να καταγράψουμε όλες τις απόψεις, να θέσουμε από κοινού τους στόχους και να εργαστούμε σκληρά για να τους πετύχουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]