ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιδανικά για την Ελλάδα

Αν διαλέγαμε μία κατηγορία αυτοκίνητου να την βαφτίσουμε ιδανική για την Ελλάδα, αυτή θα ήταν η κατηγορία των μικρών SUV. Με τόσα μοντέλα σε τόσα μεγέθη, τύπους και τιμές, μπορείς να βρεις το ιδανικό και για εσένα.Από το Dacia Duster μέχρι το Fiat 500X, και από το Citroen C4 Cactus μέχρι το Jeep Renegade, τα μικρά SUV σήμερα έχουν τη μεγαλύτερη γκάμα από ποτέ. Και φυσικά έτσι παίρνουν τη μερίδα του λέοντος και στις πωλήσεις, με τα πρώτα 10 μοντέλα της ελληνικής αγοράς να ανήκουν στην κατηγορία, παρότι ταξινομούνται σε διαφορετικές.

Στην κατηγορία συμμετέχουν κατασκευαστές με παράδοση στο είδος, όπως η Suzuki και η Jeep, αλλά και νεότεροι στα SUV, όπως η Peugeot και η Opel. Το αποτέλεσμα είναι τα μοντέλα αυτά, παρότι έχουν τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά, ξεκινούν από διαφορετικά σημεία, και αντιλαμβάνονται το μικρό SUV τελείως διαφορετικά. Έτσι η ποικιλία και η διαφορετικότητα στην κατηγορία είναι μοναδική.

Ο Έλληνας οδηγός έχει να αντιμετωπίσει ένα ιδιαίτερο περιβάλλον που περιλαμβάνει γενικώς κακούς δρόμους και διασταυρώσεις με κακή ορατότητα (κυρίως λόγω παρκαρισμένων), ενώ έχει αυξημένες μεταφορικές ανάγκες, αλλά πολύ συμπιεσμένο χώρο για στάθμευση.

Θέλει δηλαδή ένα αυτοκίνητο ψηλό να μη βρίσκει, με μεγάλες διαδρομές ανάρτησης να είναι άνετο, με ψηλή θέση οδήγησης να βλέπει, με χώρους να χωράει και όσο πιο μικρό γίνεται να μπορεί να παρκάρει. Ακριβώς, δηλαδή, ότι παρέχουν τα μικρά SUV.

Αν θέλει κάτι πιο φθηνό και ευρύχωρο θα κοιτάξει το Duster, αν θέλει κάτι πιο premium θα κοιτάξει προς το 500X ή το Mini Countryman, αν θέλει κάτι πιο ασφάλτινο υπάρχουν τα 2008, Captur και Mokka, πιο μοντέρνο το Cactus, και πιο παραδοσιακά τα Vitara και Renegade. Στην αγορά, επίσης, έχει μπει από καιρό η Ford με το Ecosport, αλλά και η Toyota με το C-HR.

Εσείς τι λέτε; Βρίσκετε τα μικρά SUV κατάλληλα για τη δική σας χρήση; Εκτός από τα θετικά βρίσκεται κάτι αρνητικό; Και τελικά θα τα προτιμήσετε; Ποιο και γιατί;
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]