ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

«Ανοίγει» ο δρόμος της για την κοινή επιμέλεια τέκνων

Ανοίγει ο δρόμος για την κοινή επιμέλεια τέκνων, ύστερα από απόφαση του Μομονελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, η οποία προβλέπει ότι μέχρι την εκδίκαση της κύριας απόφασης θα μπορεί να ασκείται εναλλακτικά και από τους δύο γονείς.

Σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε τη Δευτέρα, ύστερα από απόφαση εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων, ο πατέρας θα μπορεί να έχει την επιμέλεια τους ζυγούς μήνες και η μητέρα τους μονούς η μητέρα, ενώ ο κάθε γονέας διατηρεί το δικαίωμα της επικοινωνίας κατά τη διάρκεια του διαστήματος που τη φροντίδα του τέκνου έχει ο έτερος γονέας.

Ικανοποίηση για την απόφαση εξέφρασε ο σύλλογος «Συνεπιμέλεια», ο οποίος υποστηρίζει το δικαίωμα των παιδιών να απολαμβάνουν  το χρόνο και τη φροντίδα και των δύο γονέων, ανεξάρτητα εάν είναι παντρεμένοι, σε διάσταση, σε διαζύγιο ή εκτός γάμου.

Όπως επισημαίνει η «Συνεπιμέλεια» η επιλογή της κοινής επιμέλειας των τέκνων θα οδηγήσει «σε φιλική δικαιοσύνη, χωρίς αντιδικία, με δικαστική μεσολάβηση, λιγότερες εντάσεις, περισσότερες συμφωνίες, όπου κερδισμένοι θα είναι όλοι : παιδί, μητέρα, πατέρας, δικαστές και δικηγόροι, η κοινωνία στο σύνολό της».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]