[Ελλάδα]ΕΑΕΕ: Στα 9,5 εκατ. ευρώ η πρώτη εκτίμηση για τη ζημιές από τον σεισμό στην Κω

Η ΕΑΕΕ ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων που προκλήθηκαν από τη σεισμική ακολουθία της 21 Ιουλίου 2017 με επίκεντρο το νησί της Κω.

Σύμφωνα με την έρευνα, εξ΄ αιτίας της σεισμικής ακολουθίας με επίκεντρο το νησί της Κω, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις της έρευνας 140 ζημιές με ποσό πρώτης εκτίμησης ζημίας (προ απαλλαγών) της τάξης των 9,5 εκατ. €. Από τις παραπάνω ζημιές, 133 καταγράφηκαν στην Κω, 6 στην Ρόδο και 1 στην Κάλυμνο. Το ύψος των ασφαλισμένων κεφαλαίων των κινδύνων που επλήγησαν ανέρχεται στα 308,4 εκατ. €. Το σύνολο των ασφαλισμένων κεφαλαίων για κινδύνους σεισμού στην υπό εξέταση ζώνη CRESTA (GRC_85) την ίδια περίοδο ανερχόταν σε 4,7 δισ. €.

Από τα ανωτέρω μεγέθη προκύπτουν οι εξής δείκτες: μέση δηλωθείσα ζημία: 67.946 €, μέσο ποσοστό ζημιών επί ασφαλισμένων κεφαλαίων: 3,1%, μέσο ποσοστό συμμετοχής ζημιών επί ασφαλισμένων κεφαλαίων στην υπό εξέταση ζώνη CRESTA (GRC_85): 0,2%, μέσο ποσοστό συμμετοχής ασφαλισμένων κεφαλαίων πληγέντων κινδύνων επί ασφαλισμένων κεφαλαίων στην υπό εξέταση ζώνη CRESTA (GRC_85): 6,6%.
nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]