88 πνευματικές προσωπικότητες προς την πολιτική ηγεσία: Σταματήστε επί τέλους τις ανεξέλεγκτες ομάδες στα ΑΕΙ!

Δεκάδες πνευματικές προσωπικότητες – μέλη του International Hellenic Association, ενός μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού οργανισμού με έδρα το Delawareτων Ηνωμένων Πολιτειών, καλούν την πολιτική ηγεσία του τόπου να παρέμβει επιτέλους και να εμποδίσει την ανεξέλεγκτη δράση «άγνωστων» ομάδων οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα Πανεπιστήμια!
Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απευθύνεται προς τον Προκόπη Παυλόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και τους Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό της Ελλάδος,  Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Παναγιώτη Καμμένο, Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Σκουρλέτη, Υπουργό Εσωτερικών, Νικόλαο Τόσκα, Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Σταύρο Κοντονή, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  Βασίλειο Πέππα, Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αρχηγούς όλων των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Πρυτάνεις ΑΕΙ και Προέδρους ΤΕΙ, έχει ως εξής:
Εξοχότατοι κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας και κύριε Πρωθυπουργέ, αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές, Κυρίες και Κύριοι,
Οι υπογράφοντες την επιστολή αυτή, κυρίως Έλληνες ακαδημαϊκοί και διδάκτορες, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα τη δράση ανεξέλεγκτων ομάδων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο πέριξ και εντός των ελληνικών Πανεπιστημίων και με τρομοκρατικές ενέργειες (προπηλακισμούς, ξυλοδαρμούς, ανάρτηση απειλητικών συνθημάτων και αφισών και άσκηση κάθε είδους βίας) επιδιώκουν:
α) Τον εκφοβισμό συναδέλφων, όπως στην περίπτωση του Άγγελου Συρίγου,
β) την παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας,
γ) τον εκφοβισμό σπουδαστών και σπουδαστριών που επιχειρούν να προστατεύσουν τον Πανεπιστημιακό χώρο από παράνομες ενέργειες,
δ) την υποκατάσταση του συστήματος της δικαιοσύνης, ποινικοποιώντας νόμιμες πράξεις ακαδημαϊκών και χρησιμοποιώντας «ταμπέλες» και υβριστικού περιεχομένου κείμενα και αφίσες για να στοχοποιήσουν φοιτητές/τριες και συναδέλφους (όπως στην περίπτωση του Άγγελου Συρίγου),
ε) την παρακολούθηση και καταγραφή κινήσεων ελεύθερων πολιτών και συναδέλφων παραβιάζοντας την προσωπική τους ζωή, όπως αυτό συμπεραίνεται από την αφίσα που τοιχοκόλλησαν σε βάρος του συναδέλφου Άγγελου Συρίγου.
Καταδικάζουμε ακόμη την ρύπανση και φθορά των χώρων και των τοίχων εντός των Πανεπιστημίων με διαφόρων ειδών συνθήματα (συνήθως υβριστικού περιεχομένου, αισχρά και κατά του έθνους)· τέτοιες πράξεις δεν προάγουν τους στόχους του Πανεπιστημίου αλλά, αντίθετα, υποβιβάζουν την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό μας και δυσφημούν τη χώρα μας, αφού σε καμιά άλλη πολιτισμένη χώρα δεν παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα.
Τονίζουμε επιπλέον ότι η εγκληματική επίθεση κατά του συναδέλφου μας Άγγελου Συρίγου είναι μέρος γενικευμένων παρομοίων επιθέσεων ανεξέλεγκτων ομάδων, όπως αυτές κατά των επίσης συναδέλφων μας Γεωργίου Παύλου, Ιωακείμ Γρυσπολάκη, Ιωάννη Ιωαννίδη και πολλών άλλων. Άλλες παράνομες ομάδες που δρουν στα Πανεπιστήμια είναι οι έμποροι ναρκωτικών, ενώ στην αφισορύπανση συμμετέχει ο κομματισμός όλων των αποχρώσεων και πλήθος άλλων ύποπτων και ανεξέλεγκτων ομάδων. Οι διαφάνειες που μπορείτε να βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο δίνουν μια χαρακτηριστική εικόνα της άσκησης διαφόρων μορφών βίας από τέτοιες ομάδες. Είναι φανερό πως δεν πρόκειται απλά για μια μερίδα επαναστατημένης νέας γενιάς, όπως γνωρίζουμε και από τα δικά μας φοιτητικά χρόνια, καθώς οι διαμαρτυρίες των νεο-αντιεξουσιαστών μιλούν σαρκαστικά για το «φιλειρηνικό ελληνικό κράτος που κινδυνεύει από την κακή γειτνίαση» και καταγγέλλουν «τον ελληνικό ιμπεριαλισμό» (!!!) - (δείτε και εδώ).
Επί πλέον, η εμφάνιση σατανικών συμβόλων στους τοίχους πανεπιστημιακών κτιρίων είναι κάτι πρωτόγνωρο. Η ατιμωρησία με την δικαιολογία «νέα παιδιά είναι, θα τους περάσει» συνεπάγεται –όπως ο χρόνος έχει ήδη αποδείξει– αποδοχή διαιώνισης αλλά και συνεχούς επιδείνωσης μιας κατάστασης, που όχι μόνο εμποδίζει την λειτουργία των πανεπιστημίων και μουτζουρώνει κάθε τι όμορφο στις πόλεις μας με γραφίτη κ.ά., αλλά και απαξιώνει ακίνητα –συμπεριλαμβανομένων ιστορικών ακινήτων που καταλήγουν να πωλούνται «αντί πινακίου φακής»– και παραλύει την τοπική οικονομική δραστηριότητα, όπως στην περιοχή των Εξαρχείων που είναι τμήμα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.
Ασχέτως από ποιους χώρους προέρχονται οι διάφοροι εξτρεμιστές, στους οποίους είναι βέβαιο ότι περιλαμβάνονται παραπλανημένοι νέοι που δεν έχουν αντιληφθεί με τι «στοιχεία» έχουν «συμμαχήσει», η Ελληνική Πολιτεία ΟΦΕΙΛΕΙ:
1. Να προστατέψει τον Πανεπιστημιακό χώρο από τη δράση ανεξέλεγκτων ομάδων τρομοκρατών, ώστε να σταματήσουν να υφίστανται φαινόμενα τρομοκρατίας κατά εργαζομένων και εκπαιδευομένων. Υπάρχουν, δυστυχώς, όχι λίγες περιπτώσεις που οι ίδιοι οι καθηγητές και ακόμη περισσότερο οι εκάστοτε Διοικήσεις αποδέχονται την ανομία, την αναρχία και τις κάθε είδους καταστροφές στα πανεπιστήμια και, επί πλέον, παραμένουν αδρανείς ή και συμμετέχουν στην στοχοποίηση και «αποδόμηση» των ευσυνείδητων καθηγητών που τολμούν να αντιδράσουν. Η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει και να νικήσει αυτό το πλέγμα διαφθοράς. Στη νίκη αυτή θα συμβάλει η συνεργασία και οργάνωση εκείνων των καθηγητών που είναι αποφασισμένοι να τιμήσουν τον όρκο τους και να στηρίξουν το σκοπό και τους στόχους του Πανεπιστημίου και της παιδείας γενικότερα, όπως το σύνταγμα ορίζει.
2. Να καταδικάσει την τακτική διαταγών και απαγορεύσεων εκ μέρους ορισμένων πολιτικών οι οποίοι εμποδίζουν την Αστυνομία να συλλάβει όλους όσους παρανομούν μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια ή ακυρώνουν το έργο της φροντίζοντας να αφήνονται ελεύθεροι οι εκάστοτε προσαγόμενοι.
3. Να προστατέψει τα όργανα της Δικαιοσύνης, ώστε να επεμβαίνουν αυτεπάγγελτα εκεί όπου με οποιονδήποτε τρόπο υποπίπτουν στην αντίληψη τους τέτοιου είδους φαινόμενα.
4. Να απαιτήσει την καταδίκη (από όλο το πολιτικό φάσμα) πράξεων βίας εντός και πέριξ του πανεπιστημιακού χώρου από οπουδήποτε και αν αυτές προέρχονται,
5. Να ερευνήσει και να συγκεντρώσει στοιχεία για την τρομοκρατική δράση εξτρεμιστικών ομάδων πέριξ και εντός του Πανεπιστημιακού χώρου (ιδιαίτερα στην περίπτωση του συναδέλφου Άγγελου Συρίγου απαιτούμε να εντοπισθεί η πηγή χρηματοδότησης για την εκτύπωση και ανάρτηση της αφίσας σε βάρος του και να αποδοθούν ευθύνες),
6. Να αποδείξει έμπρακτα ότι προστατεύει το πανεπιστημιακό άσυλο με την πραγματική/υγιή του έννοια: για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, όχι αλητών, που όποτε θέλουν κτυπούν ή εκφοβίζουν καθηγητές και καταστρέφουν εγκαταστάσεις, υπολογίζοντας στην ατιμωρησία.
7. Να προστατεύσει με κάθε μέσο την εκπαιδευτική διαδικασία, την ερευνητική δραστηριότητα, την ακαδημαϊκή ελευθερία και γενικά όλες εκείνες τις συνθήκες και τους παράγοντες που συμβάλλουν στην πραγμάτωση των στόχων του Πανεπιστημίου, όπως αυτοί κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα, βλ. άρθ. 16-2: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».
Τέλος, ζητούμε από την αντιπολίτευση να πάρει θέση παρουσιάζοντας στους πολίτες το δικό της ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τα θέματα που προαναφέραμε.
Όλες οι υπογραφές που συνοδεύουν το κείμενο βρίσκονται εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]