Πρέβεζα:Καταστροφή που ξεπερνά το 70% στα ελαιόδενδρα λόγω ανομβρίας

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τέθηκαν από το Δήμο Πρέβεζας τα θέματα της καταστροφής στον ελαιόκαρπο λόγω ανομβρίας και η λειτουργία της αγοράς παραγωγών
Οπως μετέδωσε η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,το θέμα των καταστροφών στον ελαιόκαρπο λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας καθώς και η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία θα δώσει οριστική λύση στο θέμα των Αγορών Παραγωγών, τέθηκαν υπόψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου από το Δήμο Πρέβεζας.
Τα υπομνήματα που υπογράφει ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης παρέδωσε στον κ. Αποστόλου ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Ζαλόγγου Κώστας Ματέρης.
Μαζί με το υπόμνημα για την καταστροφή στον ελαιόκαρπο , στον Υπουργό δόθηκε συνημμένο και το έγγραφο των δέκα προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων Δ.Ε Ζαλόγγου οι οποίοι μιλούν για καταστροφή που ξεπερνά το 70%.
Σε ότι αφορά την λειτουργία της Αγοράς Παραγωγών υπογραμμίζεται ότι η Πρέβεζα είναι ο πρώτος Δήμος στον οποίο λειτούργησε Δημοτική Αγορά Αγροτικών Προιόντων με σημαντικά οφέλη τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές, ενώ ζητείται η έκδοση της ΚΥΑ που θα διευθετήσει οριστικά το κενό που υπάρχει στην λειτουργία του θεσμού.
Επίσης ο κ.Μπαΐλης στην παρέμβαση που πραγματοποίησε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο (αλλά και στο υπόμνημα που παρέδωσε στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο) ζήτησε την σύνδεση της Πρέβεζας με την Εγνατία και την Ιόνια Οδό , την αναβάθμιση του λιμανιού της Πρέβεζας, την ύδρευση των παραλιακών οικισμών Δήμων Πρέβεζας και Πάργας, την ενδυνάμωση του ΤΕΙ Πρέβεζας, την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων και άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]