ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σχόλιο του ΚΚΕ για το 5ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κυβέρνησης

Όση «χρυσόσκονη» και να ρίξουν δεν θα μπορέσουν να σκεπάσουν τις «μαύρες μέρες» που έρχονται για τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα.

Με τα στρογγυλά τραπέζια και την ομιλία του πρωθυπουργού στο 5 «αναπτυξιακό συνέδριο» που έγινε στα Γιάννενα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μια ακόμη φορά περιτύλιξε με το γνωστό παραμύθι «της δίκαιης ανάπτυξης» τον στρατηγικό της στόχο, που είναι η εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Η «χρυσόσκονη» που ρίξανε με το δήθεν κοινωνικό πρόσημο που θα έχει η «δίκαιη» ανάπτυξη δεν μπορεί να κρύψει το «μαύρο» που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών στη Ήπειρο γνωρίζουν καλά τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη, το βλέπουν με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που υπάρχουν, με το τσάκισμα των μισθών και των εργατικών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, με την εντατικοποίηση της εργασίας και γενικότερα με την ζωή τους καθημερινά να χειροτερεύει, να γυρνάει αιώνες πίσω. Επίσης γνωρίζουν ότι βρέθηκαν σ΄αυτή τη θέση μετά από μια περίοδο που είχε υψηλούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης, την οποία πλήρωσαν ακριβά.
Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι της περιοχής ό,τι έχασαν αρχικά, γρήγορα το αναπλήρωσαν και κέρδισαν πολλαπλάσια με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυξάνοντας τον βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι νέοι και νέες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις εξαγγελίες και τους σχεδιασμούς που ανακοινώθηκαν στο 5 «Αναπτυξιακό συνέδριο» από την κυβέρνηση και αφορούν τα businessplan των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η μόνη κατάλληλη απάντηση από το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι η οργάνωση και η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων, για να μπει τέλος στις θυσίες για την ανάπτυξη και την κερδοφορία του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων!
Αυτή τη θέλησή τους να παλέψουν για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό εξέφρασαν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα με την μαζική τους συμμετοχή στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν τα ταξικά εργατικά κέντρα της Περιοχής (Ιωαννίνων, Αρτας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας) και εργατικά σωματεία.
Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ ώστε να οργανωθεί η πάλη για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Ν' ανοίξει ο δρόμος για την απαλλαγή της παραγωγής απ' τις αλυσίδες της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, από τις αλυσίδες ενός συστήματος που το τι θα παραχθεί καθορίζεται από το αν φέρνει κέρδος σε κάποιους καπιταλιστές. Ο δρόμος για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ 25/10/2017
ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]