ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δικογραφία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού, για πορνογρ
αφία ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την οποία χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησε (3) φωτογραφίες – σκίτσα, με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, σε σχετική ομάδα.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (05-10-2017), από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οικία του 48χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter : @ CyberAlertGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]