Απονέμονται σήμερα 4.193 νέες συντάξεις

Μεγάλη κινητοποίηση των υπαλλήλων που εργάστηκαν το Σαββατοκύριακο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του διοικητή του ΕΦΚΑ Θαν. Μπακαλέξη. Αντίστοιχη κίνηση και στο ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικές συντάξεις) - 183.430 νέες συνταξιοδοτικές παροχές έχουν απονεμηθεί το πρώτο 9μηνο του 2017
Απάντηση με τη στάση τους και την εργασία τους κατά το δαββατοκύριακο έδωσαν εκατοντάδες υπάλληλοι του ΕΦΚΑ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του διοικητή του Ταμείου Θαν. Μπακαλέξη προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η έκδοση νέων συντάξεων και να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα με την απορρόφηση της δόσης για τα ληξιπρόθεσμα.

Έτσι σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου ΕΦΚΑ θα προχωρήσει σε εμβόλιμη πληρωμή 4.193 νέων κύριων συντάξεων, ύψους 12.651 εκατ. ευρώ, ενώ στο ίδιο πλαίσιο, εμβόλιμες πληρωμές νέων συνταξιοδοτικών παροχών θα πραγματοποιηθούν και το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, κυρίως το Σάββατο, εκτιμάται ότι εργάστηκαν τουλάχιστον 250-300 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ σε 45 υποκαταστήματα αρμόδια για την έκδοση συντάξεων. Μάλιστα, σε κάποια εκτιμάται ότι εργάστηκαν 20 με 25 άτομα ανά υποκατάστημα, γεγονός που δείχνει το μέγεθος της κινητοποίησης των εργαζόμενων του ταμείου.

«Η ενοποίηση των συστημάτων και το νέο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ, όταν θα λειτουργεί σε πληρότητα, θα οδηγήσει στο να βγαίνουν οι συντάξεις όχι αργότερα από τρεις μήνες. Εκτιμώ ότι τον Ιούνιο του 2018, θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε το σύνολο των στόχων που είχαμε» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ήδη, το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2017 έχουν πληρωθεί 183.430 νέες συνταξιοδοτικές παροχές (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ), ύψους 1,439 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα:

- 88.324 οριστικές νέες κύριες συντάξεις και 38.220 προσωρινές συντάξεις συνολικού ύψους 810 εκατ. ευρώ, μαζί με τα αναδρομικά.

- 38.086 νέες επικουρικές συντάξεις, συνολικού ύψους 228,5 εκατ. ευρώ, μαζί με τα αναδρομικά.

- 18.800 νέα εφάπαξ, συνολικού ύψους 400,4 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ταχύτερη εκκαθάριση όλων των συνταξιοδοτικών παροχών που εκκρεμούν, ενώ σε ανακοίνωσή του τονίζει δεικτικά προς τη Νέα Δημοκρατία:

«Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, σωρεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και επαναλαμβάνουν μονότονα ψεύδη περί «στάσης πληρωμών» και «πλασματικών πλεονασμάτων» του ΕΦΚΑ, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να εκτίθενται».

Σε ανάλογη κίνηση με αυτή του ΕΦΚΑ προχώρησε και το ΕΤΕΑΕΠ. καλώντας τους εργαζόμενους του ταμείου να εργαστούν το σαββατοκύριακο, καθώς εκκρεμούν κάτι περισσότερο από 62.000 εφάπαξ.

Στο δικό του επείγον έγγραφο ο κ. Καποτάς ζήτησε από τους εργαζόμενους, τους οποίους αποκαλεί «συνεργάτες», να αξιοποιήσουν το «Σάββατο 7.10 και την Κυριακή 8.10 για την εκκαθάριση όσων περισσότερων εκκρεμών υποθέσεων εφάπαξ παροχών».
πηγη &φωτο Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]