Ιωάννινα: Σε αναστολή καθηκόντων 2 χειρουργοί ...για παράνομες συνταγογραφήσεις ... Τι αποκαλύπτει ο Διοικητής του Νοσ.Χατζηκώστα [βίντεο]

Σε προσωρινή αργία 1 μήνα  τέθηκαν απο τον διοικητή του νοσοκομείου Χατζηκώστα ,2 ιατροί για υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων .

Τι αποκάλυψε για την υπόθεση ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα κ.Ευάγγελος Καρβούνης ,σε σημερινή συνέντευξη Τύπου .

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ ,ο διοικητής του νοσοκομείου Χατζηκώστα,κ.Ευάγγελος Καρβούνης ,το νοσοκομείο έλαβε στα τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου 2 έγγραφα απο την 6η ΥΠΕ,μέσω των οποίων γνωστοποιούνταν ότι επιβλήθηκαν από τον ΕΟΠΠΥ σε βάρος δυο ιατρών ΕΣΥ του Χειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου κυρώσεις (χρηματικό πρόστιμο), διότι κατά τον διενεργήσαντα έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά εκ μέρους των, αναληθή παραστατικά ή στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας της υπηρεσίας  Ελέγχου Δαπανών Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης ,διαπιστώθηκε  ότι υπήρχε έκδοση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση επιθεμάτων με τη χρήση της ίδιας φωτογραφίας σε διαφορετικούς ασφαλισμένους,έκδοση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων  που είχαν χρησιμοποιηθεί απο έναν ή και περισσότερους άλλους γιατρούς σε διαφορετική γνωμάτευση   και για διαφορετικούς ασφαλισμένους .
Ο κ.Καρβούνης αποκάλυψε πως υπήρχε και έκδοση επιθεμάτων ,όπου ο ιατρός είχε δηλώσει την ένδειξη σακχαρώρη διαβήτη  για τον  ασφαλισμένο ,που όπως  όμως προέκυψε απο την ενδελεχή έρευνα ,ο   συγκεκριμένος ασφαλισμένος δεν είχε λάβει  ποτέ  ανάλογη αντιδιαβητική  φαρμακευτική αγωγή ,κατά τα έτη 2012-2015 .

Οι έγγραφες απολογίες των ιατρών κρίθηκαν ανεπαρκείς από την Διοίκηση του Νοσοκομείου. 

Στα πλαίσια αυτά η Διοίκηση έκρινε ότι επειδή από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν τη θέση των εν λόγω ιατρών σε αργία, επειδή υφίσταται κατεπείγουσα περίπτωση αποτροπής τέλεσης νέων παραπτωμάτων και την ανάγκη προστασίας του κύρους της υπηρεσίας και του δημοσίου συμφέροντος λόγω της επανειλημμένης ως  άνω παράβασης του υπαλληλικού  του καθήκοντος εκ μέρους των εγκαλούμενων ιατρών με πρόθεση πρόκλησης οικονομικής ζημίας σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, προβαίνοντας στις ως άνω αναφερόμενες ενέργειες.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θέλοντας να στηρίξει την προσπάθεια ηθικοποίησης του δημόσιου Συστήματος Υγείας   και έχοντας πλήρη συνείδηση της ιστορίας και της προσφοράς του νοσοκομείου Χατζηκώστα στον τόπο, αποφάσισε την αναστολή άσκησης καθηκόντων των δυο (2) ιατρών  Ε.Σ.Υ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 παράγραφος 2 του Νόμου 3528/2007, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του Ν.4325/2015 και ισχύει σήμερα.
Οι έγγραφες απολογίες των  δύο γιατρών θα εισαχθούν στο επόμενο ΔΣ του Νοσοκομείου  την επόμενη Παρασκευή ώστε να αποφασιστεί η περαιτέρω πειθαρχική διαδικασία.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το κόστος της ζημίας για το Ελληνικό Δημόσιο  Σύστημα, ο κ.Καρβούνης γνωστοποίησε πως μέχρι στιγμής το ακριβές εύρος της ζημίας  δεν έχει γίνει γνωστό,για να  διαβεβαιώσει στη συνέχεια  πως έχουν γίνει  όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής .
Αναφορικά με την παράνομη διαδικασία, ο διοικητής αποκάλυψε πως η έρευνα αφορά στα έτη 2012-2015 ,ενώ για τους δύο συγκεκριμένους γιατρούς οι ημερομηνίες  των περιστατικών αφορούν στο έτος 2015.
Ρωτηθείς  τέλος για τις απολογίες τους , ο κ.Καρβούνης δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες μέχρι να λήξει η υπόθεση και φτάσει σε μια τελική απόφαση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]