Και Το σωματείο φαρμακοϋπαλλήλων στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 24 Οκτώβρη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ                                                    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Το σωματείο φαρμακοϋπαλλήλων και  εργατοϋπαλλήλων  φαρμακευτικών και συναφών επαγγελμάτων Ηπείρου συμμετέχει στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη 24 Οκτώβρη στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων  με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο που γίνεται στην πόλη μας και την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Η ανάπτυξη που η κυβέρνηση σχεδιάζει, στηρίζει και  υλοποιεί προς όφελος και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του φαρμάκου, σημαίνει μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων, ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατάργηση της Σ.Σ.Ε., ομαδικές απολύσεις, νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό, νέο συνδικαλιστικό νόμο που στοχεύει στο δικαίωμα στην απεργία, μεγαλύτερη μείωση παροχών σε υγεία-παιδεία-πρόνοια. 
Την  στιγμή που ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες βραβεύονται για την ικανότητα τους να αναπτύσσονται  ‘’στο ρευστό οικονομικό περιβάλλον’’, την εξωστρέφεια τους, τις δυναμικές εξαγωγές, τις επενδύσεις που γίνονται (η Ελληνική παραγωγή φαρμάκων για το 2016 εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης  των 950 εκατ. Ευρώ) την ίδια στιγμή ο ΣΦΕΕ αρνείται να υπογράψει Σ.Σ.Ε. για τους εργαζομένους του κλάδου, η κρατική φαρμακευτική δαπάνη παραμένει στα ίδια απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα με τον ίδιο τον λαό να πληρώνει όλο και περισσότερα για φάρμακα από την τσέπη του.
Να μην περάσουν οι νέες αυταπάτες  περί δίκαιης ανάπτυξης,  δεν μπορεί να υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα. Η μόνη διέξοδος είναι ο οργανωμένος ταξικός αγώνας που για να έχει αποτελέσματα πρέπει να ανοίγει την προοπτική για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, δρόμο ανάπτυξης που θα ξεριζώσει το βασικό εμπόδιο για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό το εμπόδιο είναι το καπιταλιστικό κέρδος.
Το σωματείο μας καταγγέλλει  τις άδικες απολύσεις τριών συναδέλφων από τις φαρμακαποθήκες ΣΥΝ.ΦΑ. ΗΠΕΙΡΟΥ, ΠΑΝΙΦΑΡΜ, NORTH PHARM. Σε μια περίοδο που αυτά που φέρνουνε την ανάπτυξη προσπαθούν να πείσουν τους εργαζομένους και τους ανέργους ότι το δικαίωμα στην εργασία αποτελεί ευκαιρία για απασχόληση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην χαμηλώσουν τον πήχη των απαιτήσεων,  να μην επιτρέψουν καμία εργοδοτική αυθαιρεσία και να πυκνώσουν τις γραμμές του σωματείου.
Παλεύουμε για:
Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους με πλήρη δικαιώματα. Άμεση επαναφορά με νόμο των Σ.Σ.Ε. και της υποχρεωτικότητας για όλους και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Επαναφορά των κλαδικών μισθών στα επίπεδα πριν την κατάργηση των Σ.Σ.Ε.
Μέτρα στήριξης των ανέργων, πλήρη ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη τους.
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία.
Να μην ψηφιστεί νέος συνδικαλιστικός νόμος, που θα περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο. Να δώσουμε την δικιά μας αγωνιστική απάντηση.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]