Εγκαινιάζεται το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου

Εγκαινιάζεται το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου

Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αρταίων θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00 στις ε
γκαταστάσεις του Κέντρου στο ισόγειο του Δημαρχείου Άρτας, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου.

Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί έναν κόμβο ενημέρωσης, παρέχοντας  υπηρεσίες για τις ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 172.800€ και συμπεριλαμβάνεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Αρταίων για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής για τις ευάλωτες ομάδες του Δήμου μας. Η χρονική διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου είναι για 3 έτη και έχει ως στόχο την εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας».

Ωφελούμενοι/ες της πράξης είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Αρταίων, και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά, άνεργοι και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη.

Στελεχώνεται με 2 κοινωνικούς λειτουργούς και μια ψυχολόγο (η πρόσληψη τους έγινε με προκήρυξη με κριτήρια ΑΣΕΠ). Η δομή λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2681362109 και το email kentro_koinotitas@arta.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]