Ιωάννινα: 2ωρη Στάση Εργασίας Στο ΠΓΝΙ Την Τρίτη 24 /10 ... Αγωνιστική Υποδοχή Του Υφυπουργού Υγείας

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 24 Οκτώβρη από τις 10 π.μ. έως τις 12 π.μ,  ώστε να πραγματοποιηθεί  η αγωνιστική υποδοχή του υφυπουργού Υγείας       κ. Πολάκη που θα επισκεφθεί το ΠΓΝΙ

Συνάδελφοι-ισσες,
Ο καθένας πλέον μπορεί να δει πιο καθαρά ότι οι τρόποι με τους οποίους, κυβέρνηση-ΕΕ- εργοδοσία, προσπαθούν να ξεμπερδέψουν με όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει είναι πολλοί, αλλά Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΑΣ: πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, αναλώσιμο, με όλο και λιγότερα δικαιώματα.
Στον αντιλαϊκό αυτό σχεδιασμό σήμερα συμμετέχουν  πιο ενεργά και οι διοικήσεις των νοσοκομείων προσλαμβάνοντας κατά κανόνα εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Η καθαριότητα και η σίτιση  γίνεται το προνομιακό πεδίο: 1. για αύξηση των ελαστικά εργαζομένων στα νοσοκομεία ανοίγοντας τον δρόμο για όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία., 2. για απολύσεις με το πρόσχημα ότι μεσολαβεί και ο ΑΣΕΠ στις νέες ατομικές συμβάσεις, οπότε οι απολύσεις αυτές είναι «ηθικές»  3.για εμπόριο ελπίδας προς τους ανέργους για ένα ξεροκόμματο με ημερομηνία λήξης  την 31η -12 -2018.
Με το πρόσχημα της εκδίωξης των εργολάβων και του εργασιακού μεσαίωνα που επικρατούσε, φέρνουνε μια νέα παραλλαγμένη εκδοχή του ίδιου εργασιακού μεσαίωνα μέσω των ατομικών συμβάσεων, εξαπολύοντας μια προπαγάνδα ψεμμάτων για το τι αυτές σημαίνουν για τους εργαζόμενους.
Στο νοσοκομείο Χ/κώστα  τον Σεπτέμβριο, που εφαρμόστηκαν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας στην σίτιση από τους 11 εργολαβικούς εργαζόμενους πετάχτηκαν στο δρόμο οι 10 από αυτούς.
Στο ΠΓΝΙ που ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης φυλάκων με ατομικές συμβάσεις εργασίας, από τους 11 εργολαβικ
ούς πετιούνται στο δρόμο οι 5 από αυτούς.
Στην νέα προκήρυξη του ΠΓΝΙ για σίτιση και καθαριότητα ένας μεγάλος αριθμός από τους 160 εργαζόμενους θα βρεθεί στο δρόμο μετά από πολλά χρόνια δουλειάς, αλλά και όσοι προσληφθούνε θα απολυθούνε χωρίς δικαίωμα ανανέωσης σύμβασης ή νέας συμμετοχής σε ανάλογη προκήρυξη στις 31-12-2018.
Είναι μια ακόμη απόδειξη για το ποιά είναι η ανάπτυξη που θα παρουσιάσουνε στο «αναπτυξιακό συνέδριο» στα Γιάννενα. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι ένας ακόμη λόγος οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ηπείρου να ακυρώσουνε την προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης ότι φέρνει μια δίκαιη ανάπτυξη, συμμετέχοντας στο μεγάλο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο την Τρίτη 24 Οκτώβρη.
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 24 Οκτώβρη από τις 10 π.μ. έως τις 12 π.μ,  ώστε να πραγματοποιηθεί  η αγωνιστική υποδοχή του υφυπουργού Υγείας       κ. Πολάκη που θα επισκεφθεί το ΠΓΝΙ, για να διεκδικήσουμε:
• Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα και σίτιση στο ΠΓΝΙ με όποιο πρόσχημα κι αν προβάλλεται μέσω της μοριοδότησης του.
• Να πάρουν πίσω την επικίνδυνη λογική των ατομικών συμβάσεων που ορίζουνε ότι το προσωπικό καθαριότητας και σίτισης καλύπτει απρόβλεπτες και επιτακτικές ανάγκες
• Να μονιμοποιηθεί το προσωπικό που εργάζεται στην συντριπτική του πλειοψηφία από 2 έως 17 χρόνια, όσες εργολαβικές εταιρίες κι αν περάσανε από το ΠΓΝΙ, καλύπτοντας μόνιμες και προβλέψιμες ανάγκες
• Να καταργηθεί κάθε  επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με πλήρη κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]