Ιωάννινα:Σήμερα στις 18.30 το μεγάλο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο



Όλοι στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο Τρίτη 24  Οκτώβρη 2017
Συνάδελφοι,
Στις 23-24 Οκτώβρη η κυβέρνηση διοργανώνει στα Γιάννενα το «Αναπτυξιακό Συνέδριο». Ανάλογα Συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε Κρήτη – Δυτ. Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Θεσσαλία και εντάσσονται στο σχεδιασμό  της  κυβέρνησης για τη λεγόμενη «Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση».
Γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την Ανάπτυξη που την βαφτίζουν και «ΔΙΚΑΙΗ» θα σταματήσουν τα Αντιλαϊκά μέτρα, θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω κάποιες από τις απώλειες, θα έχουμε δουλειά.
Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ. «πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ‘ανάκαμψη’ της οικονομίας». Βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο της προσέλκυσης και της διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας. Αυτά θα έρθει να πει κι εδώ.
Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά όμως, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, τι σημαίνει επενδύσεις κι επιχειρηματικότητα, ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας  και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν «ανταγωνιστικές» οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.
Γι αυτό και δε θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θα ενταθούν με νέες μειώσεις μισθών, με προσπάθεια κατάργησης των Σ.Σ.Ε. ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό, μειώσεις συντάξεων – ομαδικές απολύσεις, με νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα στοχεύει στο χτύπημα ακόμα και του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στην προσπάθειά τους να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Για τη στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων απαιτούνται κρατικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματίες. Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη φορολογία για το λαό. Νέες μειώσεις στις συντάξεις, ακόμη μεγαλύτερη μείωση των παροχών σε Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια. Αυτά όλα τα ζητήματα δε θα συζητηθούν στο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ». Αντίθετα και μ’αυτή τη φιέστα θα επιχειρήσουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και συνολικά του λαού.
Θα επιχειρήσουν να μας πείσουν ότι τα συμφέροντά μας πάνε μαζί με την «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ».
Όμως αλήθεια τι συμφέρον έχουν οι εργαζόμενοι της περιοχής μας που όλα τα προηγούμενα χρόνια είδαν τους μεγάλους ομίλους να γιγαντώνονται και να αυξάνουν τα κέρδη τους;
Τι κέρδισαν οι εργάτες του Νιτσιάκου από τον τριπλασιασμό της παραγωγής τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης;
Της Πίνδου που ανακοινώνει νέες επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ;
Του Χήτου, του Βίκου που τη χρονιά που πέρασε είχε κύκλο εργασιών 78 Εκατομμυρίων ευρώ; Και ανακοίνωσε νέες επενδύσεις 25 εκατομμυρίων;
Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ και οι μικροί κτηνοτρόφοι που μειώθηκε 7 λεπτά το κιλό η τιμή στο γάλα, από την αύξηση των εξαγωγών σε τρίτες χώρες κατά 40%;
Όλα αυτά τα χρόνια το «κέρδος» για εμάς είναι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - μειώσεις μισθών – εντατικοποίηση – τρομοκρατία – πληρωμή με κουπόνια – ελαστικές μορφές εργασίας κτλ.
Μας λέει η κυβέρνηση ότι η Ήπειρος βγαίνει από την απομόνωση με τους οδικούς άξονες ΙΟΝΙΑ-ΕΓΝΑΤΙΑ-ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο λαός δε μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτούς τους δρόμους με τα πανάκριβα διόδια (75 ευρώ πήγαινε – έλα  Γιάννενα - Αθήνα).
Η αλήθεια είναι ότι η ΤΕΡΝΑ έβαλε μόνο το 16,5% δικά τους κεφάλαια για την κατασκευή του δρόμου και θα τον εκμεταλλεύεται για τα επόμενα 30 χρόνια.
Η αλήθεια είναι ότι οι οικοδόμοι δούλεψαν με εξευτελιστικά μεροκάματα ήλιο με ήλιο.
Μιλάνε για το θαύμα του Τουρισμού. Για τους εργαζόμενους στον τουρισμό το θαύμα αυτό σημαίνει 15% μειώσεις, εντατικοποίηση, απλήρωτη μαθητεία. Σημαίνει καταπατήσεις ακτών και δασών από τους καπιταλιστές.
Παραμυθιάζουν το λαό ότι προσδοκάμε μεγάλα οφέλη από της εξόρυξη πετρελαίων στην περιοχή μας.  Πετρέλαιο μπορεί να βρεθεί. Όμως αυτό θα είναι για λογαριασμό των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και όχι για το λαό.
Επιπλέον δε μπορεί να μη σκεφτούμε ότι αυτοί οι ενεργειακοί κολοσσοί φέρνουν μαζί τους την ενίσχυση της Στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ που λειτουργούν σαν ομπρέλα προστασίας των επιχειρηματικών ομίλων και των συμφερόντων τους.
Συνάδελφοι, έχουμε πλέον την εμπειρία ότι η ανάπτυξή τους χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.
Δεν είναι δική μας ανάπτυξη αυτή που βγάζει στο σφυρί ηλεκτρονικά τα σπίτια μας.
Δεν είναι δική μας ανάπτυξη αυτή που στέλνει τα παιδιά μας για μεροκάματο στο εξωτερικό.
Δεν είναι δική μας ανάπτυξη αυτή που την υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία τα κάνει νέα πεδία κερδοφορίας.
Αυτή η ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι  μόνο για τους καπιταλιστές.
Αυτήν τους την ανάπτυξη υπηρετεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Στην ίδια ρώτα και η Ν.Δ. και τα υπόλοιπα Αστικά κόμματα παρά τις όποιες επιμέρους κόντρες τους για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής για λογαριασμό του κεφαλαίου, υπηρετούν τον ίδιο στρατηγικό στόχο.
Τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα επιχειρήσεων.
Από την πλευρά μας:
Προετοιμαζόμαστε, βάζουμε στον αγώνα και νέες δυνάμεις χωρίς καμιά καθυστέρηση, δίνουμε τη δική μας απάντηση στην κυβέρνηση  - Ε.Ε. στους περιβόητους θεσμούς, στη μεγαλοεργοδοσία, τα  κόμματά της και τους ανθρώπους τους στο Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα. Χτίζουμε την πλατιά κοινωνική συμμαχία με όσους χτυπιούνται από αυτή τη πολιτική. Τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους – τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ – την νεολαία – τους συνταξιούχους. 
Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Συνεχίζουμε με πνεύμα όχι μόνο απόκρουσης της αντιλαϊκής πολιτικής και των νέων μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση αλλά με την απαίτηση να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, να μπει στο επίκεντρο η κάλυψη των δικών μας, των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Καλούμε κάθε έντιμο εργαζόμενο, κάθε σωματείο κάθε επιτροπή αγώνα σε πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη. Παλεύουμε για  :
Μέτρα στήριξης των ανέργων, με την χορήγηση επιδόματος 600 ευρώ μηνιαίως σε όλους τους ανέργους για όσο διάστημα είναι στην ανεργία, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, πλήρη ασφαλιστική κάλυψή τους.
Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.
Την επιστροφή όλων όσων μας έκλεψαν κυβερνήσεις και εργοδοσία από τους μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.
Άμεση επαναφορά με νόμο των ΣΣΕ και της υποχρεωτικότητας για όλους και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Επαναφορά των κλαδικών μισθών στα επίπεδα που ήταν πριν την κατάργηση των ΣΣΕ. Άμεση υπογραφή νέων ΣΣΕ με αυξήσεις.
Κατάργηση της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας που τσακίζει μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρούς αγρότες και ΕΒΕ.
Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία-πρόνοια, παιδεία.
Να μην ψηφιστεί νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος, που θα περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, να σταματήσει η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
 24 ΟΚΤΩΒΡΗ 6.30μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]