ΗΠΕΙΡΟΣ… ΜΑΝΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ‘‘Ευχαριστώμεν… Ηπειρώτες ευεργέτες’’Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα

ΗΠΕΙΡΟΣ… ΜΑΝΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
‘‘Ευχαριστώμεν… Ηπειρώτες ευεργέτες’’
Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Θέατρο ΕΣΤΙΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθεί η παράσταση με τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ…  ΜΑΝΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ‘‘Ευχαριστώμεν… Ηπειρώτες ευεργέτες’’» ενώ η Είσοδος είναι Ελεύθερη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
Πρόκειται για μια Θεατρική – Μουσική Παράσταση σε ποιητικό λόγο συνοδεία ζωντανής μουσικής. Στο ρόλο ‘‘Μάνα Ήπειρος’’ η ΒΑΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ, στο κλαρίνο ο ΠΕΤΡΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ, ενώ τραγουδά ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ και συμμετέχουν ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτικά σύνολα και το πολυφωνικό ΗΝΟΡΟ. Συγγραφέας – Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο ΘΑΝΟΣ ΖΗΚΑΣ.
Αναφέρει σχετικά ο συγγραφέας - σκηνοθέτης Θάνος Ζήκας:
Η μάνα Ήπειρος αναπολεί τα χρόνια του ξενιτεμού… όταν πολλά από τα βλαστάρια της, άλλα αμούστακα παιδιά και άλλοι αφήνοντας φαμίλια, γυναίκα και αγαπητικιά, έφυγαν να παν στα μαύρα έρμα. Εκεί μια άλλη μάγισσα, που ‘λέγαν ξενιτιά, τα πλάνεψε, τα μάγεψε, τα κράτησε στα ξένα…, πίσω μην ματαρθούνε…
Κι ήταν εκείνοι Ήλιοι Λαμπροί. Ήταν εκείνοι που ’σπειραν δέντρα θωριά, αστέρια φωτεινά, στης Ηπείρου την γκρίζα θλιμμένη συννεφιά.
Στην Ήπειρο ο λαός έλεγε ‘‘οι αγιασμένοι’’ κι ήταν όλοι τους βλογημένοι.
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]