Ρευματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων 12η Οκτωβρίου - «Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας»

Ρευματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων
12η Οκτωβρίου - «Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας»

Η 12η Οκτωβρίου καθιερώθη
κε ως «Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας» το 1996, από τη Διεθνή Ένωση Ρευματολογίας και Αρθρίτιδας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,πιστή στο ετήσιο φθινοπωρινό κάλεσμα η Ρευματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στα πλαίσια του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας»διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις για ευαισθητοποίηση του κοινού όπως: τηλεοπτικές συνεντεύξεις, δελτία τύπου, κλπ.
Στα πλαίσια επίσης του εορτασμού αυτού,  οι ιατροί της Ρευματολογικής Κλινικής, συνηθίζεται να εξετάζουν χωρίς προγραμματισμένα ραντεβού ασθενείς που επιθυμούν να προσέλθουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Αρθρίτιδα είναι η φλεγμονή των αρθρώσεων που εκδηλώνεται με πόνο, δυσκαμψία, οίδημα, ερυθρότητα, καθώς και περιορισμό της κινητικότητας σε μια ή περισσότερες αρθρώσεις.Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα 103.000.000 άτομα στηνΕυρώπη υποφέρουν από αρθρίτιδακαι άλλες ρευματικές νόσους. Το 14% του ελληνικού πληθυσμούεπισκέπτονται το γιατρό τους με προβλήματατων αρθρώσεων. Η αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθεηλικίας και είναι συχνότερη σε άτομα ηλικίαςάνω των 55 ετών. Οι γυναίκες προσβάλλονται συχνότερααπό αρθρίτιδα και συχνάπαρουσιάζουν πιο σοβαράσυμπτώματα.
Έχονταςαρωγόστην προσπάθεια αυτήτη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, οι Ρευματολόγοι καθώς και όλο το Προσωπικό της Κλινικής είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να εξετασθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]