ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΥ Ν ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Κάλεσμα συμμετοχής σε έκτακτη Γενική Συνέλευση αύριο Τετάρτη 1/11

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ Ι/Υ  Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



"Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το τελευταίο διάστημα γίναμε όλοι θεατές της απαίτησης του super market MARKET IN να επικρατήσει στους χώρους δουλειάς σιγή νεκροταφείου, να μη ζητούν οι εργαζόμενοι τα αυτονόητα όπως είναι το δικαίωμα στη δουλειά και τα δεδουλευμένα τους. Και βέβαια αυτή η απαίτηση έγινε προσπάθεια να επιβληθεί και με την παρέμβαση της αστυνομίας και των ΜΑΤ οι οποίοι αναίτια χτύπησαν τους εργαζόμενους που διαδήλωναν.
Είναι μια απαίτηση που ενδόμυχα την θέλουμε όλοι οι εργοδότες, σε όλους τους χώρους και τους κλάδους για να έχουν το κεφάλι τους
ήσυχο.
Είναι η απάντηση πως η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και που πριν από μερικές μέρες την παρουσίασε και στη περιοχή μας πατάει πάνω στους εργαζόμενους, είναι για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρήσεων και θα εφαρμοστεί με συλλήψεις εργαζομένων και καταστολή απέναντι στο εργατικό κίνημα.
Την ίδια ώρα η απλήρωτη εργασία οργιάζει. Τα 3ωρα-4ωρα εφαρμόζονται επί το πλείστον σε όλους τους χώρους. Το δικαίωμα στην εργασία έχει μετατραπεί σε απασχόληση όποτε θέλει ο κάθε εργοδότης για όσο θέλει. Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καταργήθηκαν και δεν δέχονται κουβέντα για την υπογραφή νέων.
Επιπρόσθετα την Κυριακή 5/11 είναι μια από τις 8 Κυριακές που «πιλοτικά» όπως είχαν πει θα ανοίγουν τα καταστήματα. Μια απαίτηση των μεγαλοεργοδοτών και των πολυεθνικών ομίλων για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Μια απαίτηση που αποδομεί την εργατική οικογένεια, που δεν  επιτρέπει στους γονείς να χαρούν μια μέρα με τα παιδιά τους. Είναι μια από τις Κυριακές που είναι προάγγελος του ανοίγματος των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές για την «καλύτερη» εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Δεν λένε κουβέντα ότι οι εργαζόμενοι χρόνο έχουν, αυτό που τους λείπει είναι τα χρήματα μιας και οι μισθοί έχουν φτάσει στο επίπεδο επιδομάτων.
Για όλα αυτά που βλέπουμε να γίνονται αλλά και για όλα τα υπόλοιπα που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς, σε καλούμε την Τετάρτη 1 Νοέμβρη στις 8μμ στο Εργατικό Κέντρο σε έκτακτη Γ.Σ. του σωματείου για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε καλύτερα την απάντηση μας.

Γιάννενα 30.10.17"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]