Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 105 χρόνια από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας

Με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων της Νικόπολης που βρίσκεται στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην Αρχαία Νικόπολη, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Πρέβεζας για τα 105 χρόνια από την Απελευθέρωση της πόλης.
Φορείς , στρατιωτικές και λοιπές αρχές, εκπρόσωποι φορέων και αντιπροσωπεία του 8ου Δημοτικού Σχολείου της Πρέβεζας τίμησαν τους Πεσόντες της Μάχης της Νικόπολης, οι οποίοι με την θυσία τους τον Οκτώβριο του 1798 εναντίον των στρατευμάτων του Αλή Πασά , αποτέλεσαν προάγγελο των μετέπειτα αγώνων για την Απελευθέρωση της πόλης στις 21 Οκτωβρίου του 1912.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πρέβεζας, ενώ κορυφώνονται αύριο Σάββατο 21 Οκτωβρίου με τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους (ώρα 10.30 μ.μ), την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.
Τέλος στις 9 το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους ο Δήμος της Πρέβεζας τιμά τους Δωρητές του με το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]