1η Πανηπειρωτική Οικογιορτή από 13 έως 15 Οκτωβρίου

1η Πανηπειρωτική Οικογιορτή από 13 έως 15 Οκτωβρίου

Από 13 έως 15 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα η 1η Πανηπειρωτική Οικογιορτή. Ο τόπος φιλοξενίας της Οικογιορτής αυτής θα είναι η
λαϊκή αγορά Αγίου Νικολάου Αγοράς. Μετά το περσινό επιτυχημένο εγχείρημα με τη διοργάνωση της 23ης πανελλαδικής γιορτής βιολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας, όλοι εμείς οι ντόπιοι παραγωγοί και δημιουργοί αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα.
Η έννοια της οικολογικής γιορτής δεν έχει το νόημα της διάδοσης της βιολογικής καλλιέργειας και του στρεβλού κέρδους αλλά τη διαχείριση των καρπών της γης, σαν πολίτες και σαν παραγωγοί, με όρους κοινωνικής προσφοράς, με παλιές μεθόδους καλλιέργειας, χωρίς χημικά και μεταλλαγμένα, με στήριξη στις ντόπιες ποικιλίες σπόρων και ράτσας ζώων, με εκτίμηση στα φυσικά υλικά και τη χρησιμοποίησή τους.
Η 1η Πανηπειρωτική Οικογιορτή επιδιώκει να φέρει σε επαφή τους κατοίκους της περιοχής με όλα αυτά τα προϊόντα που γίνονται με σεβασμό προς τη φύση και τη γη. Παράλληλα, επιθυμεί να είναι και μια γιορτή για όλους. Στην Οικογιορτή αυτή θα δώσουν το παρών παραγωγοί και δημιουργοί από όλη την Ελλάδα.
Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα γίνουν διάφορες εικαστικές και μουσικές εκδηλώσεις, εργαστήρια για παιδιά και άλλα δρώμενα.
Σας περιμένουμε όλους στη λαϊκή αγορά Αγίου Νικολάου για να ξαναζωντανέψουμε τον χώρο και για να γνωρίσουμε τα προϊόντα και τις δημιουργίες ανθρώπων που επιμένουν παραδοσιακά.
Για πληροφορίες και για τις εκδηλώσεις που ετοιμάζουμε στο facebook@oikogiorthioanninon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]