Μήνυμα του Προέδρου του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς&Νήσων για την πανελλήνια αθλητική εκδήλωση Ελπίδα για τη ζωή

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά χαιρετίζω τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης. Θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ για αυτή τη μεγάλη αθλητική συνάντηση και λυπάμαι πραγματικά που λόγω της παράλληλα προγραμματισμένης εκδήλωσης που διοργανώνεται από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων δεν μπορώ να βρίσκομαι εκεί μαζί σας, όμως δεσμεύομαι να είμαι στο πλευρό σας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και αμοιβαίας υποστήριξης.

O Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται σε τρεις βασικούς τομείς – τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και την Αλληλεγγύη. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και των δύσκολων καταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων θεώρησε πως είναι χρέος του να βοηθήσει. Έτσι αναπροσδιορίσαμε τις προτεραιότητες και στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών μας δράσεων δημιουργήσαμε τις Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγάλα δίκτυα αλληλεγγύης με τέσσερα καθετοποιημένα Κέντρα Καταπολέμησης της Φτώχειας. Καθημερινά το κάθε κοινωνικό εστιατόριο της εκάστοτε δομής παρέχει φρέσκο και ζεστό φαγητό σε 1000 άτομα και τα κοινωνικά παντοπωλεία κάθε μήνα εξυπηρετούν 500 οικογένειες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι πολύτεκνες. Παράλληλα, το κάθε κοινωνικό υπνωτήριο φιλοξενεί 150 άστεγους. Οι συμπολίτες μας έχουν την δυνατότητα στους χώρους αυτούς να κάνουν μπάνιο και να πάρουν καθαρά ρούχα, να ξεκουραστούν, να ζεσταθούν και να προμηθευτούν δωρεάν φάρμακα και υγειονομικό υλικό από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τα κέντρα μας υποδέχονται και τους παλιούς φτωχούς όμως κυρίως τους νεόπτωχους που δε μπορούν να διαχειριστούν τις πολύ άσχημες συνθήκες ζωής της εποχής. Στόχος μας δεν είναι μόνο το να φάνε ένα πιάτο φαγητό αλλά το να πετύχουμε την επανένταξή τους στην κοινωνία. Με αμέτρητες λοιπόν, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, πολυεθνικά προγράμματα, συνέδρια, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, εργασίας στα μουσεία της Ελλάδος αλλά και το κομμάτι της αλληλεγγύης που πραγματοποιείται μέσω των Δομών καλύπτουμε ένα ευρύτατο φάσμα των ανθρώπινων αναγκών.

Για το λόγο αυτό αγκαλιάσαμε την πολύ σημαντική αυτή διοργάνωση γιατί βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες αυτού. Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία και μία σοβαρή προσπάθεια από μέρους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης. Είναι χρέος μας να στηρίξουμε τέτοιες δράσεις και μακάρι η συγκεκριμένη να αποτελέσει θεσμό. Κλείνοντας, να σας ευχηθώ για άλλη μια φορά καλή επιτυχία, ενώ παράλληλα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρόεδρο κύριο Δημήτριο Χαλάστρα.


Σας ευχαριστώ θερμά
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ
Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος
του Εκτελεστικού Συμβουλίου
της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]