ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Ανακοίνωση Για τις εκλογές στο «σωματείο» του εμπορίου-τροφίμων και super market Αθηνών

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ : ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙ
ΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Ιωάννινα 28-9-2017
"Έξω οι εργοδότες από τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα"
Για τις εκλογές στο «σωματείο» του εμπορίου-τροφίμων και super market Αθηνών
Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη παρέμβαση των εργοδοτών μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα που γίνεται στις εκλογές του “σωματείου” εμπορίου-τροφίμων και super market αυτές τις μέρες στην Αθήνα έχοντας ως όπλο τη στήριξη της εργοδοσιας και των ανθρώπων της αλλά και των δικηγόρων που εκτελούν χρεη δικαστικού αντιπροσώπου.
Οφείλουμε να ενημερώσουμε την εργατική τάξη, ότι πρόκειται για σωματείο σφραγίδα της Αθήνας χωρίς δράση, χωρίς ανακοινώσεις, με άγνωστη έδρα, χωρίς τηλέφωνα, χωρίς μαζικές διαδικασίες ποτέ και πουθενά. Και όμως σε αυτό το σωματείο-μηχανισμό στις προηγούμενες αρχαιρεσίες «ψήφισαν» πάνω από 5000 εργαζόμενοι μέσω του μηχανισμού της εργοδοσίας όσοι σχεδόν ψηφίζουν σε ένα ολόκληρο Εργατικό Κέντρο!  Μέσα από αυτές τις αρχαιρεσίες διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα, στα δευτεροβάθμια όργανα, ακόμα και μέσα στη ΓΣΕΕ.
Τις αρχαιρεσίες δεν τις διεξάγουν και τις οργανώνουν οι εργαζόμενοι. Τις διεξάγει ίδια η εργοδοσία χωρίς να κρατά τα προσχήματα. Κεντρικά διευθυντικά στελέχη που συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια των αλυσίδων  super market  είναι υποψήφιοι και εκλέγονται.  Αυτοί με έναν ολόκληρο μηχανισμό “μικρότερων στελεχών-τραμπούκων” τρομοκρατούν, εκβιάζουν καθημερινά με απαράδεκτες μεθόδους και επιβάλλουν στους εργαζόμενους να τους ψηφίσουν για να νομιμοποιήσουν αυτή την άθλια διαδικασία. Η μεγαλοεργοδοσία θέλει όχι μόνο να παρέμβει αλλά να  ελέγξει πλήρως το συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο των σούπερ μαρκετ.
Θέλουν μ΄αυτό τον τρόπο και αξιοποιώντας το νομοθετικό οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους των super market. Για να περάσουν όλα εκείνα τα αντεργατικά μέτρα που κυβέρνηση- εργοδοσία σχεδιάζουν για το αμέσως επόμενο διάστημα, απαιτείται να υπάρχουν Συνδικάτα – Συνδικαλιστές που θα βάλουν πλάτη.
Γι’αυτό το λόγο τρομοκρατούν και εκβιάζουν, κάνουν όργιο νοθείας με διπλά μητρώα και εργαζόμενους φαντάσματα, το οποίο βρίσκει νομιμοποίηση από τους δικηγόρους που κάνοντας χρέη δικαστικού λειτουργού έχουν την ευθύνη των αρχαιρεσιών παρωδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δικηγόρος και πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής που είχε την ευθύνη των εκλογών την προηγούμενη βδομάδα, πήρε ξεκάθαρη θέση στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της εργοδοσίας όχι μόνο κατά τη διάρκεια των «αρχαιρεσιών» αλλά δημόσια στηρίζοντας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τη δήλωση-λασπολογία και ψεύδους του γγ της ΟΙΥΕ.
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται σε όλα τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος από αυτόν τον μηχανισμό, πρωταγωνιστούν σε ένα εργοδοτικό όργιο αρχαιρεσιών που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με συλλογικές διαδικασίες, με τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Ο αντιπερισπασμός που επιχειρείται από αυτές τις δυνάμεις με παρέμβαση του σωματείου-μηχανισμού έχει την άθλια, παλιά και γνωστή αφετηρία που προσπαθεί να μετατρέψει το θύτη σε θύμα.
Δυστυχώς τέτοιες διαδιακασίες δεν είναι άγνωστο φαινόμενο και στην πόλη μας. Τέτοια σωματεία σφραγίδες, που ενεργοποιούνται μόνο για να κάνουν εκλογές ώστε να εκλεγούν αντιπρόσωποι και όλο τον υπόλοιπο χρόνο βάζουν πλάτη να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας, είναι για παράδειγμα τα σωματεία εργαζομενων στην Πίνδο, στη ΔΩΔΩΝΗ και αλλού. Ο μόνος δρόμος που εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε είναι να καταδικάσουμε, να γυρίσουμε την πλάτη στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να οργανώσουμε την πάλη μας ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ωράρια, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής απασχόλησης, δημόσια δωρεάν υγεία- παιδεία – πρόνοια. Απαιτείται αγώνας για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εργατική λαϊκή οικογένεια.
Αυτά απαιτούν: Συνδικάτα μαζικά – μαχητικά – ταξικά προσανατολισμένα. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα εργάτες – εργοδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]