Λειτουργεί από σήμερα το επίσημο site της κυβέρνησης

Λειτουργεί από σήμερα το επίσημο site της κυβέρνησης, government.gov.gr, που καταγράφεται το έργο και η δραστηριότητά της.
Η πρόσβαση μέσω facebook γίνεται στο facebook.com/govgr και μέσω twitter στο twitter.com/govgr
Το περιεχόμενο του site αποτελεί συλλογικό έργο, για το οποίο συνεργάζονται τα Γραφεία Τύπου του Πρωθυπουργού και των Υπουργείων υπό τον συντονισμό του Γραφείου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και εκφράζει θεσμικά την κυβέρνηση.
Σκοπός του ιστότοπου είναι να αποτελεί εφεξής μια πύλη για την ενημέρωση των πολιτών και των ΜΜΕ σχετικά με το έργο και τη δραστηριότητα της εκάστοτε εκλεγμένης κυβέρνησης.
Πιο συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα οι πολίτες μπορούν:
  • Μέσα από την ενότητα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ να παρακολουθούν τη ροή των ενημερώσεων ανά πεδίο πολιτικής και θεματική κατηγορία.
  • Στην ενότητα ΕΡΓΟ, να βλέπουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ανά χαρτοφυλάκιο (υλοποιήσεις, ψηφισμένοι νόμοι, υπογραφές συμφωνιών, παραδόσεις έργων, υπουργικές αποφάσεις, ρυθμίσεις σε ισχύ κλπ.).
  • Στην ενότητα ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ, να βλέπουν υλικό τεκμηρίωσης και συγκεντρωτικά στοιχεία ανά χαρτοφυλάκιο (στοιχεία, εγκύκλιοι, ενημερωτικά σημειώματα, στατιστικές, ερμηνευτικά κείμενα κλπ.).
  • Στην ενότητα «INFOGOV», δημοσιεύονται ανακοινώσεις, προκηρύξεις, προσκλήσεις, διοικητικές πράξεις και χρήσιμες πληροφορίες για το έργο της ελληνικής κυβέρνησης που αφορούν σε ομάδες πολιτών με ειδικά ενδιαφέροντα όπως ακριβώς δημοσιεύονται και στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «infogov». Για την ενότητα αυτή υπεύθυνο είναι το Γραφείο του Υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου.
  • Επίσης, οι πολίτες μπορούν να αντλούν ενημέρωση για τη δραστηριότητα του πρωθυπουργού, τη δραστηριότητα και το έργο των υπουργείων, τις ενημερώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου καθώς και το κύριο πρόγραμμα των επόμενων ημερών.
  • Τέλος, η ανατροφοδότηση από τους πολίτες γίνεται μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας της «καθημερινότητας». Κάτω από κάθε ενημέρωση, αντί σχολίων, βρίσκεται σύνδεσμος για την εν λόγω φόρμα επικοινωνίας με την Κυβέρνηση στο kathimerinotita.gov.gr
  • που χειρίζεται το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για θέματα Καθημερινότητας του Πολίτη.
Οι πολίτες μπορούν σε καθημερινή βάση να λαμβάνουν ειδοποιήσεις με χρήσιμες πληροφορίες στο κινητό τους τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής «infogov». Αρκεί να εγγραφούν στις θεματικές ενδιαφέροντός τους μέσα από την εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη τόσο στο «GooglePlay Store» (https://play.google.com/store/apps/details?id=gov.goverment.infogov), όσο και στο «App Store» της Apple (https://itunes.apple.com/app/id1141405510)
Υπενθυμίζεται τέλος, ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αποστέλλουν ζητήματα που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα μέσω της ιστοσελίδας «Καθημερινότητα» (kathimerinotita.gov.gr). Μέσα από τη σχετική φόρμα επικοινωνίας τα θέματα καταγράφονται, ώστε να αποτελέσουν στη συνέχεια αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφηθούν οι ελλείψεις, να διερευνηθούν οι δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγήσουν σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]