Ερώτηση Ν.Νικολόπουλου για την εξαπάτηση του ελληνικού Δημοσίου απο τη Siemens

     Ευχαριστώ προσωπικά, αλλά και ως επικεφαλής του κόμματος της “Ελλήνων Πολιτείας” τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκο Νικολόπουλο, που φέρνει στη Βουλή των Ελλήνων το σφαγιασμό των εργαζομένων της εταιρείας Siemens και την εξαπάτηση του ελληνικού Δημοσίου από μέρους της, στοιχεία που φέραμε στο φως της δημοσιότητας στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου 2017!
Ο κ. Βουλευτής κατέθεσε σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2017 την παρακάτω ερώτηση:
Στον Υπουργό Οικονομικών με αρ. πρωτοκόλλου 9089
Στην Υπουργό Εργασίας με αρ. πρωτοκόλλου 9090
Στον Υπουργό Δικαιοσύνης με αρ. πρωτοκόλλου 9091

Παναγιώτης Αποστόλου                                                                                                                     
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Βουλευτής Ν. Αχαΐας – Ανεξάρτητος 

Θέμα: Υπάρχει συμπαιγνία με την Siemens; Που είναι η επένδυση των 700 εργαζομένων και η κατασκευή εργοστασίου; Αντί για 600 θέσεις εργασίας που συμφώνησε με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τα επίσημα έγγραφα της επιθεώρησης εργασίας καταδεικνύουν εξαπάτηση

Την 2α Μαρτίου 2012 η γερμανική εταιρεία Siemens υπογράφει έναν Εξωδικαστικό Συμβιβασμό με το ελληνικό Δημόσιο και μεταξύ των άλλων δεσμεύεται πως θα διατηρήσει τους 600 εργαζομένους της καθ΄ όλη τη διάρκεια της πενταετούς ισχύος αυτού του Συμβιβασμού! 
Ωστόσο, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, έφερε στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν πως αυτό το σημείο του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού – όπως και τα υπόλοιπα – έχουν παραβιαστεί ασυστόλως από τη γερμανική εταιρεία:
Πρώτο στοιχείο: Επιστολή – Απάντηση του Τμήματος της Επιθεωρήσεως Εργασιακών Σχέσεων της Νέας Ιωνίας στις 26 Μαίου 2015 με αρ. πρωτ. 1490, κατόπιν αιτήματος (12 Μαίου 2015) εργαζομένου που απολύθηκε από τη Siemens, που συνοδευόταν από την υπ. αριθ. 34941/14 Μαίου 2015 Εισαγγελική Παραγγελία!
Η Επιθεώρηση Εργασίας αναφέρει πως στο χρονικό διάστημα 2009-2014 η Siemens απασχολούσε ενοικιαζόμενο προσωπικό 199 ατόμων από εταιρεία μίσθωσης προσωπικού! Όμως η διάρκεια της τοποθέτησης του μισθωτού στον έμμεσο εργοδότη στην οποία περιλαμβάνονται και οι ενδεχόμενες ανανεώσεις που γίνονται εγγράφως, δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερη από τους 36 μήνες! Αλλά, σύμφωνα με την απάντηση της Επιθεώρησης Εργασίας υπάρχουν άτομα που ξεπερνούν το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα! Έτσι, η Siemens φέρεται να χρησιμοποιούσε ενοικιαζόμενους εργαζόμενους παραβιάζοντας συστηματικά το περιθώριο που της δίνει ο νόμος! Επίσης, ο αριθμός των απασχολουμένων στην Siemens την περίοδο εκείνη συμπεριλαμβανομένων και των δανεικών από εταιρείες μίσθωσης προσωπικού, ανέρχονταν στους 500 εργαζόμενους!
Δεύτερο στοιχείο: Το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού (τμήμα Προσωπικού) της Siemens απάντησε σε αίτημα του Συλλόγου εργαζομένων στη Siemens πως το εργαζόμενο δυναμικό της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2011, απαριθμούσε στο σύνολο (αορίστου χρόνου και ενοικιαζόμενο προσωπικό) 497 άτομα! Σε κάποιο δε, σημείο της απάντησης αναφέρει πως στο χρονικό διάστημα 2009-2011 είχαν απολυθεί ήδη 182 εργαζόμενοι!
Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι, η Siemens, πιθανώς δήλωσε ψεύτικα στοιχεία στην ελληνική Δημοκρατία, πως δηλαδή, θα απασχολούσε και πως θα εξακολουθούσε να απασχολεί 600 άτομα!
Τρίτο στοιχείο: Με επιστολή του στις 21/12/2012 (δηλαδή μερικούς μήνες από την υπογραφή του E.Σ.) το Σωματείο εργαζομένων στη Siemens, καταγγέλλει την εταιρεία και ενημερώνει τους εργαζόμενούς της, πως: Καθημερινά «φεύγει» κόσμος, απαριθμούμε μεγάλο αριθμό άδειων γραφείων! 
Τέταρτο στοιχείο: Πάλι με νέα επιστολή το Σωματείο εργαζομένων στη Siemens στις 6/2/2014 αναφέρει: Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Εταιρείας, που οδηγεί στην ανεργία δεκάδες συναδέλφους μας με ένα πλάνο συνεχών απολύσεων, με τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της σε πώληση προϊόντων.
Απολύοντας συναδέλφους με πολυετή εμπειρία και βαθιά τεχνογνωσία, η Διοίκηση οδηγεί την εταιρεία  τόσο στην συρρίκνωση όσο και στην αποδυνάμωση αυτής.
Τον Αύγουστο του 2012, κι ενώ η Εταιρεία απασχολούσε 600 εργαζομένους (κατά δήλωση της), έκλεισε την «υπόθεση» SIEMENS, υπογράφοντας μια συμφωνία με την Ελληνική Δημοκρατία. Η συμφωνία αυτή και παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις της Διοίκησης, πρακτικά καταστρατηγείται, όταν η εταιρεία φτάνει να απασχολεί σήμερα περίπου (αρνείται να μας ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό)  250 εργαζομένους και δεν προβαίνει σε καμία κίνηση προς τη κατεύθυνση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, βάσει της επένδυσης που περιέχει ο εν λόγω συμβιβασμός.
Η Διοίκηση, ασχολούμενη με δήθεν δράσεις-εκπαιδεύσεις και προγράμματα θετικής συμπεριφοράς, αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους από τις επερχόμενες απολύσεις…

Μετά από όλα τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Όταν υπέγραφε τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό η Siemens, υποσχόταν πως έχει 600 εργαζόμενους τους οποίους και θα διατηρούσε! Κατά τα ανωτέρω έγγραφα, συνάγεται ότι η Siemens εξαπάτησε ουσιαστικά το ελληνικό Δημόσιο δίνοντας ψευδή στοιχεία περί του ανθρωπίνου δυναμικού της, αλλά και στην πορεία αυτών των 5 ετών ισχύος του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού συνέχισε τις απολύσεις εργαζομένων της!
Η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από Εισαγγελική Εντολή μας αποκάλυψε πως η Siemens παραβίαζε συστηματικά το νόμο στη μίσθωση ενοικιαζόμενου προσωπικού από εταιρεία μίσθωσης προσωπικού! Επίσης η Siemens, χρησιμοποιούσε σε αυτό το διάστημα (2009 – 2014) ενοικίαση προσωπικού που υπέκρυπτε διάρκεια αορίστου χρόνου!
Τι σκοπεύετε να πράξετε;
Σας έχει ενημερώσει για την τύχη του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού η επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών για την τήρησή του, κ. Πηνελόπη Παγώνη;
Έχει η Δικαιοσύνη ασχοληθεί με τη ανωτέρω υπόθεση της ενδεχόμενης εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου από την Siemens;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ΕλλάδοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]