Επίσκεψη Γάννη Στέφου στην εταιρεία πληροφορικής P&I

Επίσκεψη στην εταιρεία πληροφορικής P&I... με αφορμή το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, συνεχίζοντας τις επαφές του με εταιρείες καινοτόμες με αφορμή το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου, επισκέφτηκε την Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη την εταιρεία P&I, που βρίσκεται στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.
Πρόκειται για γερμανική εταιρεία, η οποία διαθέτει εγκαταστάσεις και παρουσία σε 18 κράτη μέσω 16 θυγατρικών σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Σλοβακία, Ισπανία, Ελλάδα (Ιωάννινα) και ΗΠΑ-Redwood City (Silicon Valley). Κατατάσσεται 63η στις 100 πρώτες ευρωπαϊκές εταιρείες "Προμηθευτών Λογισμικού" και 10η στις 10 κορυφαίες εταιρείες λογισμικού στην Γερμανία.
Όπως ενημέρωσε τον κ. Στέφο ο διευθυντής της εταιρείας στα Ιωάννινα κ. Τσιλιμπάρης Γιάννης, ήδη εργάζονται 14 άτομα και μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να προσληφθούν άλλα 20, ενώ στόχος είναι ο αριθμός των εργαζομένων να ξεπεράσει τους 70 την επόμενη τετραετία.
Η επιλογή των Ιωαννίνων για την εγκατάσταση της  θυγατρικής της P&I έγινε για αρκετούς λόγους, μιας και είχε απορριφθεί εξαρχής το ενδεχόμενο να στηθεί η εταιρεία στην Αθήνα. Ένας από αυτούς είναι το άριστο πλέον οδικό δίκτυο που συνδέει τα Γιάννενα τόσο με την Αθήνα όσο και με τη Θεσσαλονίκη. Ένας άλλος είναι η γειτνίαση με δύο αεροδρόμια που δέχονται διεθνείς πτήσεις. Τρίτος και σημαντικός λόγος είναι ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπορεί να «τροφοδοτεί» την εταιρεία με νέους και καταρτισμένους επιστήμονες, όπως επίσης το ΑΤΕΙ της Άρτας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και Δυτικής Μακεδονίας.
Ο κ. Στέφος στη συζήτηση με τον κ. Τσιλιμπάρη τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιου είδους επενδύσεις και συγκεκριμένα σε μια πόλη όπως τα Γιάννενα, που ανήκει σε μια από τις οικονομικά ασθενέστερες περιφέρειες της Ευρώπης. Υπογράμμισε επίσης, πως η παρουσία της εταιρείας στο Περιφερειακό και Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου θα αποτελέσει ένα θετικό βήμα για την παραπέρα ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Ο κύριος Στέφος τόνισε ότι  στο πλαίσιο του επιχειρηματικού «ανοίγματος» που επιχειρεί  η κυβέρνηση,  τα κατά τόπους αναπτυξιακά συνέδρια μπορεί να αποτελέσουν εφαλτήρια για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας  τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη συνολική περιφερειακή ανάπτυξη. Κλείνοντας ο βουλευτής ανέφερε ότι επιχειρήσεις σαν την P&I, που προσφέρουν θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους επιστήμονες είναι αναγκαίες για το καλό του τόπου μας, αφού αποτρέπουν τη φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]