Στην εκπόνηση ενός Master Plan για τα αλιευτικά καταφύγια Ν. Πρέβεζας προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή αναδόχου που θα εκπονήσει την «Σύνταξη Προγραμματικού Σχεδίου Δράσεων(Master-Plan) για την βελτίωση, εκσυγχρονισμό και σύνδεσης αλιευτικών καταφυγίων Ν. Πρέβεζας για την διαχειριστική περίοδο 2014-2020» προχώρησε η Περιφέρεια Ηπείρου. Σύμφωνα με τη Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,το μάστερ πλαν θα επιδιώξει την απόκτηση μιας συνολικής εικόνας των εγκαταστάσεων των αλιευτικών καταφυγίων Μύτικα, Καστροσυκιάς, Λυγιάς του αλιευτικού καταφυγίο του Ορμου Οδυσσέα (Κερέντζα),καθώς επίσης τα αλιευτικά καταφύγια της Αμμουδιάς (εκβολές Αχέροντα) και του Βάλτου.

Η αξιολόγηση των θέσεων και η προσέγγιση των αναπτυξιακών προοπτικών θα γίνει με βασικό γνώμονα την διατήρηση του αλιευτικού χαρακτήρα των καταφυγίων και πρωταρχικώς την εξυπηρέτηση των βασικών χρηστών που είναι οι αλιείς, συνεκτιμώντας όμως το δεδομένο ότι, σχεδόν όλα τα αλιευτικά καταφύγια του Ελλαδικού χώρου, πλην αυτών που είναι ιχθυόσκαλες, λειτουργούν ως καταφύγια μικτής χρήσης, για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα κατά την διάρκεια του έτους (κυρίως την θερινή περίοδο).Στο υπό εκπόνηση μάστερ πλαν θα διερευνηθούν παράλληλα οι δυνατότητες προσαρμογής της χρήσης τους με τις δράσεις του καταδυτικού ή ιστιοπλοϊκού τουρισμού, αγώνες αθλητικής αλιείας ή και η μετατροπή τους κατά περίπτωση σε τουριστικά αγκυροβόλια.
Επιπρόσθετα και με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία θα προταθούν λύσεις για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, είτε αυτές αφορούν σε θέματα λειτουργίας είτε σε θέματα ασφάλειας που θα αφορούν τη συμπλήρωση ή επισκευή των υφιστάμενων υποδομών είτε ακόμη και την επέκταση τους. Τα προτεινόμενα έργα θα κοστολογηθούν σε προκαταρκτικό στάδιο και θα αξιολογηθεί ο βαθμός επείγοντος της κάθε εγκατάστασης, ανάλογα με τα υφιστάμενα προβλήματα και τις απαιτήσεις της οικίας Περιφερειακής Αρχής, ενώ τέλος θα γίνει ο σχεδιασμός των δράσεων με βάση τα εν ισχύ σήμερα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]