KKE:Oι απολύσεις των σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Ζίτσας ανοίγουν τον δρόμο για την περαιτέρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Oι απολύσεις των σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Ζίτσας ανοίγουν τον δρόμο για την περαιτέρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί το ψήφισμα της πλειοψηφίας του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας της δήθεν στήριξης στις απολυμένες σχολικές καθαρίστριες του δήμου που γράφτηκε στα τοπικά ΜΜΕ.
Στην έκτακτη συνεδρίαση, που έγινε μετά από την πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», πέρα από τα μελιστάλακτα λόγια στήριξης και συμπάθειας στις απολυμένες καθαρίστριες που είπαν προσπαθώντας να γλυκάνουν την πίκρα των απολύσεων,  ουσιαστικά αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν την επαναπρόσληψη των καθαριστριών.
Η απαράδεκτη αυτή απόφαση όχι μόνο νομιμοποιεί τη σημερινό εργασιακό μεσαίωνα αλλά ανοίγει και το δρόμο για την περαιτέρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων καθώς επίσης γενικεύει και σταθεροποιεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, συμβάλλει να μην υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για κανέναν εργαζόμενο.
Είναι μια απόφαση που αναδεικνύει με χειροπιαστό τρόπο τα παραμύθια που πουλάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ότι δήθεν είναι ενάντια στις ομαδικές απολύσεις και η ¨δίκαιη¨ ανάπτυξη θα φέρει νέες θέσεις εργασίας.
 Ο εργασιακός μεσαίωνας, η διαρκής ανασφάλεια και η ένταση της εκμετάλλευσης τελικά δεν είναι μόνο οι "αξίες" της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων που επικαλούνται την καπιταλιστική ανάπτυξη. Επικαλέστηκαν και κρύφτηκαν πίσω από το διαμορφωμένο αντεργατικό νομικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή κυβέρνηση. Πιστοί εφαρμοστές σε τοπικό επίπεδο της αντεργατικής πολιτικής.
Η απόφαση αυτή η πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου ΖΙΤΣΑΣ σχετίζεται τόσο με τις αλλαγές στο αστικό κράτος και την Τοπική Διοίκηση που υποτάσσονται στις αξιώσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την διασφάλιση της κερδοφορίας τους. Ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο των ομαδικών απολύσεων στους βιομηχάνους της ΒΙΠΕ, να απολύουν και αυτοί με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία τους εργάτες στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως μηχανές παραγωγής κέρδους με ημερομηνία λήξης. Χθες ήταν η ώρα των σχολικών καθαριστριών, σήμερα και αύριο θα ακολουθήσει η σειρά άλλων εργαζόμενων.
Όλα αυτά τη στιγμή που οι ανάγκες για την καθαριότητα στα σχολεία αλλά και γενικότερα του δήμου είναι τόσο μεγάλες που μπορούν να επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες καθώς επίσης να αξιοποιηθούν και οι νέες προσλήψεις που έγιναν στη θέση τους. Τη στιγμή που η ΗΠΕΙΡΟΣ καταγράφει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας πανελλαδικά.   
Μπροστά σ΄ αυτή την διαμορφωμένη κατάσταση οι απολυμένες καθαρίστριες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να «πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων» τόσο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας όσο και την κοροϊδία της κυβέρνησης και να συνεχίσουν τον αγώνα τους σε συμπόρευση με τους άλλους εργαζόμενους, για την επαναπρόσληψη τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η απόλυση των σχολικών καθαριστριών του Δήμου Ζίτσας αφορά όλους τους εργαζόμενους και θα πρέπει σε κάθε χώρο δουλειάς να αποκρουστεί η εφαρμογή των παλιών και νέων αντεργατικών μέτρων. Προϋπόθεση γι΄αυτό είναι η κοινή δράση όλων όσων υποφέρουν από την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική και η ενδυνάμωση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την ανάπτυξη αγώνων θέτοντας ως στόχο την ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την υπηρετούν.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 18/9/2017                  ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]