Iωάννινα:Μήνυμα Γιάννη Στέφου για τη νέα σχολική χρονιά

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς

Σήμερα, 11 του Σεπτέμβρη, το σχολείο ανοίγει τις πόρτες του και καλωσορίζει τους μαθητές μας σε μια δημιουργική σχολική χρονιά. Η πολιτεία, δίνοντας προτεραιότητα στο καλό, δημοκρατικό, δημόσιο σχολείο, για δεύτερη συνεχή χρονιά μπόρεσε, αντιμετωπίζοντας χρόνιες αδυναμίες, να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Έτσι και φέτος:
Τα βιβλία είναι ήδη σε όλα τα σχολεία.
Προσλήφθηκαν ήδη 6313 αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 954 στην δευτεροβάθμια και 8104 στην ειδική αγωγή (σύνολο 15371).
Το ολοήμερο πρόγραμμα εφαρμόζεται σε όλα τα ολιγοθέσια σχολεία της χώρας με τη συμμετοχή και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
2.521 αναπληρωτές ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού τοποθετήθηκαν τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Με έμφαση στις ανάγκες της Προσχολικής Αγωγής, με ενισχυμένη την εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με ενδιαφέρουσες δράσεις στο πρόγραμμα, με τη συνολική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, με τις αλλαγές που προωθούνται στα Λύκεια, ετοιμάζουμε ένα σχολείο πιο ελκυστικό και αποτελεσματικό, όπου δημιουργικά οι μαθητές μας θα μαθαίνουν να αγαπούν το σχολείο και τη γνώση και οι εκπαιδευτικοί θα αφήνονται να ξεδιπλώσουν όλες εκείνες τις αρετές του κλάδου μας που τους καθιστούν λειτουργούς μιας ανυπέρβλητης διαδικασίας- της παιδαγωγικής.
 Σε ένα τέτοιο σχολείο δημοκρατικό, ανοιχτό θα ανθίσουν στην ψυχή των παιδιών μας ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη, θα εξασφαλιστούν τα απαραίτητα εφόδια για μια καλύτερη ενήλικη ζωή και θα γίνει η μήτρα άξιων και ευαισθητοποιημένων, ενεργών, δημοκρατικών πολιτών.
Σε όλους τους μαθητές, συναδέλφους-εκπαιδευτικούς και γονείς εύχομαι μια δημιουργική, αποτελεσματική, γεμάτη αναζήτηση και χαρά νέα σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]