Προ των πυλών η νέα BMW Z4

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το «πρόσωπο» του concept της επερχόμενης BMW Z4 Coupe, μετά και την επίσημη παρουσίαση της roadster εκδοχής που πραγματοποιήθηκε λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Δείτε τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το «καυτό» coupe.Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί γύρω από το μέλλον της BMW Z4. Η πρώτη γενιά της αποτέλεσε ένα ικανότατο σπορ αυτοκίνητο και κάλυψε τα οδηγικά κενά που άφησε η Ζ3. Στην επόμενη εκδοχή της μεγάλωσε, απέκτησε μεταλλική οροφή, «μαλάκωσε» σε χαρακτήρα και τελικά έχασε το κοινό της. Ποια θα είναι εμφάνιση και ποιος ο χαρακτήρας του νέου μοντέλου που θα κάνει το αγοραστικό κοινό να το προτιμήσει ξανά;

Σήμερα, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής της X-Tomi Design αποκαλύπτει τη δική του εκδοχή για την εμφάνιση του νέου BMW Z4 Coupe Concept, αντλώντας σε μεγάλο βαθμό έμπνευση από τη Σειρά 8 αρκετό διάστημα μετά την δημοσίευση της επίσημης αποκάλυψης του roadster, το οποίο και σας είχαμε παρουσιάσει. Όπως φαίνεται και στην ψηφιακή εικόνα, οι σχεδιαστές προσέθεσαν στο roadster μοντέλο μεταλλική οροφή συνθέτοντας την πρόταση της coupe εκδοχής.

Όπως είναι ήδη γνωστό τα τελευταία  χρόνια, BMW και Τοyota ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μια νέας πλατφόρμας, στην οποία θα στηριχθεί το νέο sports car που θα πωλείται και από τις δύο φίρμες. Όλα δείχνουν πως η ιαπωνική εκδοχή θα ονομάζεται Toyota Supra.

Δείτε περισσότερα νέα στο AutoTρίτη

Πέραν αυτού, έχουμε μάθει πως η παραγωγή των δύο μοντέλων έχει προγραμματιστεί να αρχίσει το 2018 στο εργοστάσιο της Magna Steyr στο Γκρατς της Αυστρίας. Από τη στιγμή που η παραγωγή των νέων Z4 / Supra προγραμματίζεται για το 2018, αυτό σημαίνει πως η επίσημη παρουσίαση των δύο μοντέλων θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο μισό του 2017.

Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, η αρχική πετυχημένη συνταγή της πρώτης γενιάς Ζ4 φαίνεται πως επιστρέφει. Σε αυτή την πρόταση οι γραμμές από την μεσαία κολόνα και πίσω θυμίζουν εν πολλοίς το προηγούμενο Coupe μοντέλο. Οι διαστάσεις εμφανίζονται στα ίδια περίπου επίπεδα με την απερχόμενη, όμως το βάρος θα μειωθεί, χάρις στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις.

Περνώντας στα μηχανικά σύνολα, τα περισσότερα σενάρια συγκλίνουν στο ότι 2 κινητήρες θα γίνουν διαθέσιμοι και για το Supra και την BMW Z4: ένας 4κύλινδρος 2 λίτρων και ένας V6 3 λίτρων ισχύος 258 και 344 ίππων αντίστοιχα. O επικεφαλής της BMW Αμερικής, Ludwig Willisch δεν ήταν τόσο σίγουρος αν θα υπάρξουν 4κίνητες xDrive εκδόσεις, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μία υβριδική εκδοχή, η οποία βάσει παλαιότερων πληροφοριών θα χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της Toyota.  Εκτός από τους δεσμούς που θα έχει με το Toyota Supra- θα έχει κοινά σημεία και με τα BMW i3 και i8, καθώς -όπως και αυτά- θα διαθέτει αμάξωμα από ανθρακονήματα.
autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]