Δήμος Δωδώνης:Μια συναυλία για την Ειρήνη, ένα βήμα συνεργασίας

Μια συναυλία για την Ειρήνη, ένα βήμα συνεργασίας

Το πιο θερμό χειροκρότημα των εκατοντάδων θεατών απέσπασε η ορχήστρα "Magna Grecia" ολοκληρώνοντας την συναυλία σε συνεργασία με το Ωδείο Τσακάλωφ, στο Στάδιο του Αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.
Ήταν μία Συναυλία για την Ειρήνη, που έφερε στον ίδιο χώρο Ιταλούς, Αλβανούς, Έλληνες και πρόσφυγες από την Συρία που φιλοξενούνται στα Ιωάννινα.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό του Κέντρο σε συνεργασία με τον Δήμο Φίερι και το Διεθνές Φεστιβάλ Απολλωνίας.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Απουλίας της Ιταλίας και τον Δήμο Φίερι για την συμβολή τους στην διοργάνωση, όπως και την Ύπατη Αρμοστεία που με δική της μέριμνα δεκάδες πρόσφυγες από την Παιδόπολη της Αγίας Ελένης παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Τόνισε ότι η ειρήνη είναι συνυφασμένη με τα ελληνικά ιδεώδη και θα παραμένει η σημαντικότερη αξία για την ανθρωπότητα.
Κατέληξε δε τονίζοντας ότι στις μέρες μας, όπου τα τυφλά  τρομοκρατικά χτυπήματα συγκλονίζουν την Ευρώπη το μήνυμα που μπορούμε να στείλουμε είναι ένα.. Ο φόβος δεν μπορεί να νικήσει την ανθρωπιά, δεν μπορεί να νικήσει τη δημοκρατία, ούτε θα νικήσει την ελευθερία…
Ο Δήμαρχος του Φίερι ευχαρίστησε τον Δήμο Δωδώνης για την συνεργασία που υπήρξε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει την βάση για διεύρυνσή της, γεγονός που θα φέρει πιο κοντά δύο περιοχές και δύο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, της Δωδώνης και της Απολλωνίας.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο βουλευτής Γιάννης Στέφος, ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, ο Δήμαρχος Αυλώνας, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλοι.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Το μεσημέρι της Κυριακής, αντιπροσωπεία του Δήμου Φίερι με επικεφαλής τον Δήμαρχο και συνοδευόμενη από τον Γενικό Πρόξενο επισκέφθηκε το Δημαρχείο Δωδώνης όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χρήστο Ντακαλέτσης και αντιδημάρχους.
Επρόκειτο για συνάντηση γνωριμίας, η οποία έδωσε την ευκαιρία να κατατεθούν πολλές κι ενδιαφέρουσες απόψεις για συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών.
Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, η συνεργασία μπορεί να ξεκινήσει από τους τομείς του πολιτισμού και των τεχνών και να διευρυνθεί με στόχο την υποβολή κοινών προτάσεων σε διασυνοριακά προγράμματα και την άντληση πόρων προς όφελος των δύο περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]