Ιωάννινα:Κάτοικοι και Δήμος σχεδιάζουν τις γειτονιές του μέλλοντος

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Κάτοικοι και Δήμος σχεδιάζουν τις γειτονιές του μέλλοντος


Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό της «επόμενης μέρας» του Δήμου Ιωαννιτών ήταν από την πρώτη μέρα της Δημοτικής Αρχής του Θωμά Μπέγκα ένα στοίχημα για το οποίο καθημερινά δίνεται «μάχη» προκειμένου να κερδηθεί.
Η πρωτοβουλία του κλεισίματος των δρόμων σε πέντε γειτονιές της πόλης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με την ταυτόχρονη συμμετοχή των κατοίκων τους σε ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους του Δήμου απέδειξε ότι υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές, κατοίκους και Δήμο, να συζητήσουν, να προβληματιστούν και να σχεδιάσουν παρεμβάσεις που μπορούν να αναβαθμίζουν την καθημερινότητα.
Πολίτες στη Λούτσα, στα Ζευγάρια, στους Αμπελόκηπους, στο Βοτανικό και στο Πλάτανο, με τη πολύτιμη συνδρομή των Πολιτιστικών Συλλόγων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, άδραξαν την ευκαιρία και συνομίλησαν απ’ ευθείας με  την αντιδήμαρχο, Ελένη Βασιλείου, υπό την επίβλεψη της οποίας διοργανώνονται όλες οι δράσεις της εβδομάδας Κινητικότητας, τον Θανάση Μανταλόβα, το Γιάννη Λιόντο, τη Βάσω Μέγα, την Αλέκα Βακαλοπούλουου, τη Γωγώ Γιώτη και τη Ντίνα Μπακόλα, για όλα τα μικρά ή και μεγάλα θέματα που τους απασχολούν.
Οι κάτοικοι άκουσαν τις σκέψεις του δήμου, κυρίως κατέθεσαν τον προβληματισμό τους αλλά και το όραμα τους για τη γειτονιά τους γύρω από θέματα που έχουν να κάνουν με το κυκλοφοριακό και την καθαριότητα ως το πράσινο και τη διαβίωσή τους.
Παράλληλα τα παιδιά σε κάθε γειτονιά εκφράστηκαν μέσα από τη ζωγραφική και περιέγραψαν τη πόλη που θα ήθελαν να μεγαλώνουν.
Μάλιστα τα παιδιά αποτύπωσαν σε μεγάλα πανό τις σκέψεις τους για το πως οραματίζονται τις γειτονιές που μεγαλώνουν τα οποία από το πρωί της Δευτέρας έχουν «περικυκλώσει» το Δημαρχείο Ιωαννίνων σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών σε θέματα κινητικότητας.
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση που είδαμε και στις πέντε γειτονιές από τους κατοίκους μας. Στόχος μας σαν Δήμος, ως πολίτες μιας πόλης που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα αυτά, ήταν να συνομιλήσουμε όλοι μαζί για το μέλλον των γειτονιών μας και του Δήμου μας συνολικά σε θέματα μετακίνησης, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δημιουργίας περισσότερου δημόσιου χώρου κι άλλων που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα μας καλύτερη.
Για να επιτευχθεί αυτό, όσα μέτρα και να πάρουμε βασικό στοιχείο είναι η αλλαγή της κουλτούρας και των συνηθειών μας, ο σεβασμός στο περιβάλλον, στους νόμους, αλλά πάνω από όλα στον εαυτό μας και τον συνάνθρωπό μας. Χαίρομαι γιατί η συμμετοχή των συμπολιτών μας στην πρωτοβουλία που πήραμε αποδεικνύει ότι η διάθεση υπάρχει κι εμείς σαν Δήμος πρέπει αρχικά να δίνουμε τις αφορμές για να εκφραστούν οι πολίτες, έπειτα να σχεδιάσουμε από κοινού παρεμβάσεις και τέλος να καταφέρουμε να υλοποιούμε βήμα βήμα το σχεδιασμό αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]