ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το ΠΑΜΕ ΟΤΑ Ιωαννίνων για την πειθαρχική δίωξη σε Δημοτικό Υπάλληλο του Δήμου Ζαγορίου

ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. 
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
Συνάδελφοι,
Η πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, η πάλη ενάντια στην ανταποδοτική δράση των δήμων, δεν είναι μόνο αγώνας επιβίωσης για τους δημοτικούς υπαλλήλους που μένουν χωρίς αντικείμενο. Είναι αγώνας που οφείλουμε να κάνουμε οι δημοτικοί υπάλληλοι ώστε να απολαμβάνει ο λαός δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες.
Δεν παραβλέπουμε ότι η πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις είναι άνιση εξαιτίας του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει στη διοίκηση, με μια βεβαίωση των υπηρεσιών να ιδιωτικοποιούν έργα και μελέτες. Γι αυτό άλλωστε δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για προσλήψεις και δεν υπάρχει υπηρεσία που να μην είναι υποστελεχωμένη. Σε αρκετούς δήμους λείπουν βασικές ειδικότητες (όπως για παράδειγμα κτηνίατρος στο δήμο Ιωαννιτών με το τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα ή/και οποιαδήποτε ειδικότητα γεωτεχνικού στο δήμο Βορ. Τζουμέρκων που είναι κυρίως δασικός). Το αποτέλεσμα, όπως το ζούμε στο πετσί μας,  είναι ανά πάσα στιγμή να υπάρχει η δυνατότητα να βεβαιώσουν οι υπηρεσίες ότι αδυνατούν να φέρουν σε πέρας το έργο τους, και οι δημοτικές αρχές να μπορούν ανεμπόδιστα να ιδιωτικοποιούν οποιαδήποτε μελέτη και έργο.
Στους δήμους όμως, που υπάρχει ελάχιστο προσωπικό για να ανταπεξέλθει στο φόρτο εργασίας, ο αγώνας των εργαζόμενων να μην δίνονται υπηρεσίες σε ιδιώτες, είναι αγώνας που πρέπει να βρει τη στήριξή όλων μας.
Οι παράλογες πιέσεις της διοίκησης σε επιστήμονες να φέρουν σε πέρας έναν τεράστιο όγκο δουλειάς, τα αλλότρια καθήκοντα, οι χρεώσεις εγγράφων άσχετων με το γνωστικό αντικείμενο του καθενός, αλλά και η διακηρυγμένη θέση αρκετών δημοτικών αρχών, υπέρ της ανάπτυξης, δηλαδή της εισόδου των ιδιωτών σε όλες τις υπηρεσίες, μας δίνουν ξεκάθαρο το πλαίσιο στο οποίο ασκούνται μέχρι και πειθαρχικές διώξεις σε υπαλλήλους όπως γίνεται και στο δήμο Ζαγορίου. Με αυτό τον τρόπο το σύνολο των εργαζομένων παίρνει το μήνυμα να υπογράφει οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση ζητά η εκάστοτε δημοτική αρχή.
Δεν αποδεχόμαστε καμία πειθαρχική δίωξη που στόχο έχει να τρομοκρατήσει. Δεν αποδεχόμαστε κατηγορίες που στόχο έχουν να βλάψουν την εικόνα μας, την ώρα που δεν είμαστε τίποτα άλλο από παρά εργαζόμενοι που προσπαθούμε με ένα χιλιοκουτσουρεμένο μισθό να μην βλάψουμε το λαό που υποφέρει από τη νομοθεσία που καλούμαστε να εφαρμόσουμε εναντίον του. Δεν αποδεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς να τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς να τηρείται το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας. Δεν αποδεχόμαστε να «βγάζουμε δουλειά για δέκα» την ώρα που η ανεργία και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας τσακίζουν την εργατική τάξη.
Συνάδελφοι,
Οι πειθαρχικές διώξεις ενάντια σε υπαλλήλους είναι η άλλη πλευρά, του ίδιου όμως νομίσματος, της αξιολόγησης, και της τροπολογίας Γεροβασίλη, με την οποία δεν θα μπορούν να κριθούν σε θέσεις ευθύνης όσοι προϊστάμενοι δεν αξιολογήσουν τους εργαζόμενους. Επιχειρείται έτσι να δημιουργηθεί ένας «στρατός» προθύμων στελεχών που θα υλοποιήσουν την κυβερνητική πολιτική ενάντια στο λαό. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει με κάθε τρόπο την «αξιολόγηση» συνδέεται με τις αναδιαρθρώσεις συνολικά στο Δημόσιο, που στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο ταξικό, πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους και το λαό γενικότερα.
Απαιτούμε να ανακληθεί οποιαδήποτε πειθαρχική δίωξη έχει στόχο να πειθαναγκάσει τους εργαζόμενους στο δήμο Ζαγορίου. Γνωρίζουμε ότι η διοίκηση έχει όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της επιτρέπει να μας αναγκάζει να στραφούμε  ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Δεν αποδεχόμαστε να παίξουμε αυτό το ρόλο. Απαιτούμε να γίνει πρόσληψη μονίμου προσωπικού ώστε οι δημοτικές υπηρεσίες να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο φόρτο εργασίας.

 17 Σεπτέμβρη 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]