ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Η Ενωση Υπαλλήλων Επισιτισμού καταγγέλει κάθε προσπάθεια ...για ομαδικές απολύσεις στον κλάδο

Το ΔΣ του σωματείου καταγγέλλει κάθε προσπάθεια που γίνεται για ομαδικές απολύσεις στον κλάδο μας και σε όλους τους κλάδους. Η ομαδική απόλυση των 15 καθαριστριών σχολείων στο Δήμο Ζίτσας δε διαφέρει από την ομαδική απόλυση των 11 τραπεζοκόμων στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Αυτοί είναι οι νόμοι που πετάνε στους δρόμους τις καθαρίστριες που δουλεύανε για 10 χρόνια με 200 ευρώ το μήνα στα σχολειά μας. Αυτοί είναι οι νόμοι που πετάνε στο δρόμο τους τραπεζοκόμους από το νοσοκομείο μετά από 5 χρόνια δουλειάς. Είναι οι Νόμοι που αφήνουν στο έλεος τους εργαζόμενους και "οπλίζουν" το χέρι του εργοδότη να τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα:
Όταν η κυβέρνηση αναμασά τα ίδια και τα ίδια για νέες θέσεις εργασίας, εννοεί να φύγουν κάποιοι για να έρθουν άλλοι στη θέση τους. Η ανακύκλωση της ανεργίας δεν είναι λύση για τις οικογένειες μας, είναι λύση για τους βιομήχανους, για τους καπιταλιστές.
Όταν η κυβέρνηση μιλά για «δίκαιη ανάπτυξη» δεν απευθύνεται σε εμάς. Εμείς ζούμε την «ανάπτυξη τους» στην εντατικοποίηση, την κακοπληρωσιά, την απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις.
Όταν η κυβέρνηση μιλά για «μέτρα προστα
σίας των εργαζομένων» έχει ήδη ψηφίσει και στηρίξει κάθε είδους τσακίσματος των εργαζομένων.
Όταν η κυβέρνηση μιλά για νέο – «δίκαιο» συνδικαλιστικό νόμο έχει στόχο να αφοπλίσει την οργανωμένη πάλη, έχει στόχο να μην κουνιέται φύλλο μπροστά στη νέα επίθεση που θα δεχτούμε οι εργαζόμενοι – άνεργοι και οι οικογένεια μας. Η επίθεση στα σωματεία είναι ανοιχτή επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους.
Ο αγώνας των σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Ζίτσας και των 11 απολυμένων τραπεζοκόμων στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα είναι αγώνας όλων μας. Ακριβώς γιατί αντιπαρατίθεται με το συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, δίνει μήνυμα σε Δημοτικές Αρχές και εργοδότες ότι τα σωματεία είναι εδώ, το ταξικό Εργατικό Κέντρο δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν εργαζόμενο στο έλεος της αντιλαϊκής πολιτικής.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
     ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
                                                            
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΤΗΝ επαναπρόσληψη  ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΩΝ ΣΤΟ Χατζηκώστα!

ΤΗΝ ανανέωση των συμβάσεων ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]