Η καταγγελία αεροπορικής εταιρίας..οδήγησε στην εξιχνίαση ηλεκτρονικής απάτης ..σε βάρος κατόχου πιστωτικής κάρτας

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης σε βάρος κατόχου πιστωτικής κάρτας

Η απάτη αφορούσε σε απατηλή διαδικτυακή κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου και διερευνήθηκε μετά από καταγγελία αεροπορικής εταιρίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Δράσης για την καταπολέμηση των απατών, μέσω Διαδικτύου, στον τομέα των αερομεταφορώ
ν

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, σε βάρος κατόχου πιστωτικής κάρτας τράπεζας του εξωτερικού και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 42χρονης ημεδαπής και υπηκόου Πακιστάν.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία αεροπορικής εταιρείας, στο πλαίσιο παγκόσμιας δράσης για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση των απατών μέσω διαδικτύου στον τομέα των αερομεταφορών, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου προέβη σε απατηλή διαδικτυακή κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου.

Η κράτηση του αεροπορικού εισιτηρίου, η οποία χαρακτηρίστηκε αρχικά ως ύποπτη συναλλαγή και στη συνεχεία αποδείχτηκε απατηλή, αφορούσε πτήση της εταιρίας από Αθήνα προς Βρυξέλλες, και πραγματοποιήθηκε με χρήση κάρτας πληρωμής εκδοθείσας από Τραπεζικό Ίδρυμα του εξωτερικού.

Από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και το Τμήμα Ασφαλείας Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, προέκυψε η εμπλοκή του υπηκόου Πακιστάν και της 42χρονης στην υπόθεση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 22 Σεπτεμβρίου 2017, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), στην οικία της 42χρονης σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν στην κατοχή της πάνω από πενήντα (50) συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, για τις οποίες εξετάζεται η χρήση τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τυχόν εμπλοκή περισσότερων ατόμων συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88.
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.
Μέσω Twitter: @CyberAlertGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]