[Ελλάδα]Το ηλιακό τρίκυκλο που ..έκλεψε τα βλέμματα στο Αγρίνιο!

9
Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει για πρώτη φορά στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στις 22 Σεπτεμβρίου και από σήμερα το πρωί ξεκίνησε τις δράσεις του, καλώντας τους πολίτες να αφήσουν για μία ημέρα το αυτοκίνητο και να επιλέξουν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν με το ποδήλατο  και τα αστικά λεωφορεία δίνοντας μια ανάσα στο αστικό περιβάλλον.
Μαθητές και πολίτες γνώρισαν σήμερα το πρωί από κοντά το ηλιακό τρίκυκλο που έχουν κατασκευάσει οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών  Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών και ο καθηγητής Φραγκίσκος Κουτελιέρης. Πρόκειται για ένα μοναδικό μέσο οικολογικής μετακίνησης.
25
Οι μαθητές ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής από την Δ/νση Τροχαίας Αγρινίου και συγκεκριμένα από την Υπαστινόμο Ά Άννα Λιαμέτη.
Στην συνέχεια μαθητές Δημοτικών σχολείων της πόλης έπαιξαν με τους δασκάλους τους ομαδικά παιχνίδια στο κέντρο της πλατείας γιορτάζοντας την σημερινή ημέρα.
31

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε ικανοποιημένος  από την συμμετοχή: «Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει για 1η φορά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο  και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι Αγρινιώτες ανταποκρίθηκαν και επέλεξαν ν΄ αφήσουν για μία ημέρα το αυτοκίνητο και να περπατήσουν. Η εικόνα τόσων παιδιών να φθάνουν στο κέντρο της πόλης με τα ποδήλατά τους δεν μπορεί παρά να μας ικανοποιεί. Αυτός άλλωστε  είναι ο στόχος της σημερινής ημέρας, η στήριξη των βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς».
DSC05838
DSC05848
Να υπενθυμίσουμε πως οι δρόμοι που θα είναι σήμερα κλειστοί είναι οι εξής:
  • βόρεια της πλατείας Δημοκρατίας από διασταύρωση των οδών Κύπρου και Ι. Σταϊκου έως τη διασταύρωση των οδών Σαλάκου και Βότση
  • νότια της πλατείας Δημοκρατίας από διασταύρωση των οδών Βότση και Αναστασιδη έως διασταύρωση των οδών Μπαϊμπά και Κύπρου
  • οδός Παπαστράτου από διασταύρωση με οδό Τσικνιά έως διασταύρωση με οδό  Ελευθερίου Βενιζέλου
Η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει την Παρασκευή  22/9/ 2017 τις παρακάτω ώρες:
  • Οδοί παράπλευρα της Πλατείας Δημοκρατίας από 8:00 έως 23:00
  • Οδός Παπαστράτου από 18:30 έως 21:00
Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα αστικά λεωφορεία και τα οχήματα των Υπηρεσιών  επείγουσας ανάγκης (αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]