Στην Τελική Ευθεία Οι Προετοιμασίες Για Την Επίσκεψη Του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου Και Πάσης Αλβανίας Κ Κ. Αναστασίου Στην Πρέβεζα

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ κ. Αναστασίου στην Πρέβεζα, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου. Ο Μακαριότατος με ολιγομελή συνοδεία θα φτάσει στην Πρέβεζα την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.
Στις 11 το πρωί της Πέμπτης θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη και στις 12 το Δημαρχείο.
Στις 12.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (πρώην ΟΑΣΗ) θα πραγματοποιηθεί η τελετή Ανακηρύξεως του Μακαριότατου ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Πρέβεζας.
Στις 6 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους θα γίνει υποδοχή του Μακαριότατου και θα τελεστεί Δοξολογία παρουσία των ομόρων Μητροπολιτών (Λευκάδας, Άρτας, Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας και Παραμυθιάς).
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος θα προσφωνήσει τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον επίσημο προσκεκλημένο.
Ο κ.Χρυσόστομος μάλιστα θα παρασημοφορήσει τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας με την Ανωτάτη Τιμητική διάκριση της Μητροπόλεώς μας, τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου.
Στις 7 το βράδυ της Πέμπτης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για το έργο της εκκλησίας της Αλβανίας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μικρή συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.
Ο Μακαριότατος θα αναχωρήσει για την Αλβανία την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, αφού πρώτα επισκεφθεί το Μουσείο της Νικόπολης και πραγματοποιήσει προσκύνημα στους τάφους των προγόνων του στο κοιμητήριο της Πρέβεζας.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]