Συνάντηση της Μ. Τζούφη με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων& Φίλων ΑμεΑ «Κυψέλη»

Συνάντηση της Μ. Τζούφη με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων& Φίλων ΑμεΑ «Κυψέλη»

Συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. και εθελοντές του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ «Κυψέλη» πραγματοποίησε στα Ιωάννινα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη. Κύριο ζήτημα της συζήτησης αποτέλ
εσε η εξασφάλιση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην πόλη, με τη βουλευτή να επισημαίνει πως απαιτούνται συντονισμένες παρεμβάσειςτόσο σε επίπεδο Δήμου Ιωαννιτών όσο και Περιφέρειας Ηπείρου ώστε να υπάρξει η απαραίτητη συνεργασία και ο σχεδιασμός για την εξεύρεση λύσεων.

Στη συζήτηση τέθηκε επίσης το ζήτημα της στελέχωσης των δομών εκπαίδευσης με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μαθητών ΑμεΑ. Η βουλευτής τόνισε πως κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς- σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη - έχει ήδη τοποθετηθεί σημαντικός αριθμός αναπληρωτών καθηγητών Ειδικής Αγωγής και νοσηλευτών κατά προτεραιότητα και σε σχολεία που καταγράφονται ανάγκες, ενώ οι υπάρχουσες ελλείψεις αναμένεται και οφείλουν να αντιμετωπιστούν άμεσα. Παράλληλα ανέφερε πως σε κυβερνητικό επίπεδο υπάρχει η σκέψη για την καθιέρωση μαθήματος Αγωγής Υγείας από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Επίσηςη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τηΧάρτα Δικαιωμάτων των ΑμεΑ, η οποία έχει υπογραφεί και ορίζει τα δικαιώματα των ΑμεΑ, επιλύοντας μια σειρά από σοβαρά ζητήματα και προβλέπονταςτη δημιουργία συντονιστικού οργάνου για τη βελτίωση της συνεργασίας ανάμεσα στα- συναρμόδια για θέματα ΑμεΑ - Υπουργεία, καθώς και στη δυνατότητα που παρέχεται για προσφυγή στο Συνήγορο του Πολίτη αλλά και για ειδικές άδειες για γονείς ΑμεΑ που έχουν νομοθετηθεί για το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας(ΚΕ.Π.Α.), όπου επισημάνθηκε πως ήδη μελετάται η αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων, προκειμένου να επιλυθούν χρόνια ζητήματα, ιδιαίτερα δε αυτά που σχετίζονται με τον τρόπο προσδιορισμού του ποσοστού αναπηρίας και την απόδοση συντάξεων. Η βουλευτής τόνισετην αναγκαιότητα της συμμετοχής στις συζητήσεις για την αναβάθμιση των ΚΕ.Π.Α. όλων των φορέων του αναπηρικού κινήματος, καθώς και τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής του Συλλόγου «Κυψέλη» σε όλα τα όργανα λήψης αποφάσεων, ώστε να ενισχυθεί το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας, να υπάρξει η κατάλληλη αλληλεπίδραση με σκοπό την αντιμετώπιση των δυσκολιών πιο γρήγορα και με αποτελεσματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]