Μέχρι τέλους του έτους έτοιμος ο δείκτης κόστους υγείας των ασφαλιστικών εταιρειών

Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του δείκτη που θα μετράει την εξέλιξη του κόστους των ασφαλιστικών προγραμμάτων υγείας που καταρτίζει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για λογαριασμό της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ).
Τις ημέρες αυτές γίνονται οι τελευταίες διεργασίες και σύντομα οι ασφαλιστικές εταιρείες θα στείλουν τα δεδομένα τους έτσι ώστε μέχρι τέλους του έτους να διαμορφωθεί ο δείκτης για τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια από τις αρχές του 2018 ο δείκτης θα καταρτίζεται πολύ πιο εύκολα για το κάθε έτος καθώς θα έχει δημιουργηθεί η αντίστοιχη βάση δεομένων και τα μηχανογραφικά των ασφαλιστικών θα έχουν προσαρμοσθεί ανάλογα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Δημήτρης Μαζαράκης (στη φωτογραφία) δεν κρύβει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι σταδιακά υλοποιείται ένας στόχος της αγοράς, αλλά και για το επίπεδο της συνεργασίας του κλάδου με το ΙΟΒΕ με στόχο την κατάρτιση ενός απαραίτητου εργαλείου για την ασφαλιστική αγορά.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την ελληνική ασφαλιστική αγορά καθώς θα ενισχυθεί η διαφάνεια στην τιμολόγηση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα αποκτήσουν ένα «εργαλείο» το οποίο είναι αναγκαίο για μία υγιή τιμολόγηση αφού θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα και ενώ πολλές φορές κατηγορούνται για ακριβά ασφάλιστρα και υπερβολικές αυξήσεις, εν τούτοις θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι ο κλάδος ασφάλισης υγείας, αρχίζει να χαρακτηρίζεται ως ζημιογόνος.
Η δημιουργία του δείκτη σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ είναι ο ένα από τους στόχους που έθεσε αρχή της χρονιάς ο κ. Μαζαράκης. Ο άλλος είναι η δημιουργία του Μητρώου των πιστοποιημένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ο οποίος αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι τέλος του έτους.
Απαραίτητος ο δείκτης κόστους υγείας λέει μελέτη του ΙΟΒΕ
Οι ιδιαιτερότητες της αγοράς υγείας καθώς και οι πιθανές ελλείψεις στον υπολογισμό του Δείκτη Τιμών Υγείας της ΕΛ.ΣΤΑΤ. από τη μία και το γεγονός ότι ο δημόσιος τομέας υγείας παρουσιάζει σημαντικές διαφορές από τον ιδιωτικό τομέα από την άλλη, καθιστούν απαραίτητη την κατασκευή ενός δείκτη κόστους υγείας για την ιδιωτική ασφάλιση υγείας, αναφέρει πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ (δείτε εδώ).
 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]