ΠΟΕΔΗΝ:Συνθήκες Νταχάου στο Νοσοκομείο Φιλιατών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΤΑΧΑΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΑΡΟ Ο νταής Διοικητής ΣΤΥΛ Πολάκη
Κινδυνεύει η ζωή των ασθενών
Αντιμετωπίζουν τους ασθενείς σαν το γάιδαρο του Χότζα
Με διθυράμβους ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 ανακοίνωσε πλεόνασμα στο Νοσοκομείο 1.135.000 εκατ. ευρώ.
Δεν ντρέπονται. Ο Διοικητής και ο Προϊστάμενος του Αν. Υπουργός Υγείας. Παίζουν με τις ζωές ασθενών. Ανεκδιήγητος Διοικητής που λειτουργεί κατά παραγγελία Πολάκη.
Το Νοσοκομείο κατέρρευσε και ο Διοικητής χορεύει στα μπάζα του. Η υλικοτεχνική υποδομή είναι για τα σκουπίδια. Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη τη νύκτα. Δεν λειτουργούν τα ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.
Άξιος ο μισθός του Διοικητή που λαμβάνει. Εμφανίζουν πλεόνασμα σε Νοσοκομείο που αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό και γενικά σε όλες τις ειδικότητες. Αλλοίμονο στη τύχη των κατοίκων όταν χρειασθούν υπηρεσίες υγείας!!!
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ
Ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή
• Ακτινολογικό
o Όλα τα μηχανήματα είναι παλαιάς τεχνολογίας.
o Ο ψηφιοποιητής εικόνας δεν υποστηρίζει και τον μαστογράφο
o Αξονικός τομογράφος μονοτομικός
o Υπερηχοτομογράφος ασπρόμαυρος με κακή ευκρίνεια.
o Ένα (1) ακτινολογικό μηχάνημα.
o Kανένα φορητό μηχάνημα ακτινογραφιών
o Παλαιό μηχάνημα C-ARM στα χειρουργεία.
o Χωρίς μηχάνημα ακτινοσκόπησης
o Χωρίς μηχάνημα DEXA
o Χωρίς νοσηλευτή-
o Χωρίς γραμματειακή υποστήριξη
o Χωρίς υπολογιστές
• Μικροβιολογικό
o Φυγόκεντροι για αντικατάσταση (3 συνολικά 2 στο αιματολογικό και ένας στην αιμοδοσία)
o Έλλειψη μηχανήματος διασταυρώσεων
o Μικροσκόπια
o Χωρίς γραμματειακή υποστήριξη
o Χωρίς υπολογιστές
• Οφθαλμίατρος-ΩΡΛ
o Χωρίς υποδομή ούτε για απλά χειρουργεία.
• ΤΕΠ
o Χωρίς μηχάνημα αερίων αίματος για μεγάλο διάστημα κάθε μήνα.
o Απουσία ιατρικού προσωπικού, λειτουργεί με 2 γενικούς ιατρούς, ειδικευόμενους και αγροτικούς.
• Γυναικολογική-καρδιολογική
o Άμεση αντικατάσταση υπερήχων που παρουσιάζουν πολλαπλά προβλήματα λειτουργίας.
• ΜΤΝ
o Μη λειτουργικοί χώροι ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι ασθενείς ειδικά το καλοκαίρι.
ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Εξαιτίας της παλαιότητας του υπερήχου και της μειωμένης απεικονιστικής του ικανότητας, η Διευθύντρια του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου εγγράφως ενημέρωσε τον Διοικητή ότι δεν δύναται με το εν λόγω μηχάνημα να γίνονται ασφαλείς διαγνώσεις. Πώς αντιμετώπισε το θέμα ο Διοικητής;
Στις 24 Ιουλίου εξέδωσε εντολή προς τη Διευθύντρια του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου να πραγματοποιεί τις εξετάσεις υπέρηχων εκφράζοντας στις διαγνώσεις της τυχόν επιφυλάξεις ως προς το διαγνωστικό αποτέλεσμα.
Σας κοινοποιούμε την Απόφαση Διοικητή. Με επιφύλαξη διάγνωση!!! Μπορεί να οδηγήσει σε λάθος αντιμετώπιση των ασθενών με μεγάλο κίνδυνο για την ζωή τους.
Έχουμε και συνέχεια.
31 Ιουλίου 2017 ο Διοικητής απευθύνει προς όλους τους Διευθυντές των κλινικών ότι σε περίπτωση που υπάρχει επιφύλαξη ως προς το διαγνωστικό αποτέλεσμα του υπερήχου να διευκολύνουν του ασθενείς δίνοντάς τους παραπεμπτικό για την πραγματοποίηση της εξέτασης σε Ιδιωτικά Εξωτερικά Διαγνωστικά Εργαστήρια. Μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι ή ο ασφαλιστικός φορέας τους, δύο φορές την ίδια εξέταση.
Οι ασθενείς θα κάνουν δύο φορές την ίδια εξέταση!!! Αν είναι δυνατόν.
Σας κοινοποιούμε τις αποφάσεις του Διοικητή.
ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ
Σημαντικές είναι οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών.
Γυναικολογική κλινική: ένας επικουρικός γυναικολόγος. Οφθαλμολογική κλινική: ένας επικουρικός οφθαλμίατρος. Ουρολογική κλινική: ένας ουρολόγος. Δεν υπάρχει Νευρολόγος, ούτε Ψυχίατρος.
Οι βασικές κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου λειτουργούν με 3 ειδικούς ιατρούς, που σίγουρα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Μένουν ακάλυπτες ημέρες εφημεριών, σε ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα.
Μεγάλες ελλείψεις Νοσηλευτών σε όλες τις κλινικές και τα Τμήματα του Νοσοκομείου. Από το 2015 δεν υπάρχει Νοσηλευτής στο ακτινολογικό εργαστήριο-αξονικό τομογράφο. Μεγάλες ελλείψεις Παραϊατρικού, Διοικητικού και Τεχνικού προσωπικού. Ο Διοικητής μεγιστοποιεί τα προβλήματα των ελλείψεων προσωπικού με τις αλλοπρόσαλλες παρεμβάσεις που κάνει στα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα.
Τώρα η Διοίκηση προχωρά σε Διαγωνισμό για ανάθεση σε ιδιώτη Ψυχίατρο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας με σύμβαση έργου ενός έτους. Που είναι οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα Νοσοκομεία;
Ο Διοικητής είναι εκτός τόπου και χρόνου. Είναι επικίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία. Έπρεπε να απομακρυνθεί χθες. Στο κράτος Πολάκης το ήθος και ύφος του εν λόγω Διοικητή επιβραβεύεται.
Σαν ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΑΡΩ κάνει αιφνιδιαστικούς, άκομψους επιλεκτικούς ελέγχους στο παρουσιολόγιο γιατρών και νοσηλευτών. Στοχοποιήθηκαν επιλεκτικά γιατροί, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες προσωπικού που υποφέρουν πραγματικά. Ο Διοικητής διαμορφώνει συνθήκες Νταχάου στο Νοσοκομείο.
Παρεμβαίνει στα ωράρια εργασίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου χωρίς να έχει προκύψει δυσλειτουργία, χωρίς καμία εισήγηση της Διευθύντριας του Εργαστηρίου.
Παρεμβαίνει σε Επιτροπές διαγωνισμών, Επιτροπές παραλαβής και ενστάσεων. Τροποποιεί τις τεχνικές προδιαγραφές κατά το δοκούν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών ακτινοπροστασίας στο νοσοκομείο ο οποίος χρειάστηκε ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί. Χωρίς να έχει συμβασιοποιηθεί ακόμα.
Διέλυσε την Διοικητική Υπηρεσία με τις ακατανόητες παρεμβάσεις του.
Τέτοιοι Διοικητές είναι για κλάματα.
Επιβάλλεται για το καλό του Νοσοκομείου και των πολιτών που είναι χρήστες των υπηρεσιών που προσφέρει το Νοσοκομείο να απομακρυνθεί. Ποιος θα το πράξει; Να δείτε ο κος Πολάκης θα του δώσει συγχαρητήρια στο facebook απόψε αργά το βράδυ!!!
Να χαίρονται το πλεόνασμα!!!
Κρίμα..........

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]