ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πρόγραμμα-γέφυρα εν αναμονή του νέου Εξοικονομώ Κατ Οίκον

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στόχος του νέου προγράμματος-γέφυρα είναι η κάλυψη επιπλέον αιτήσεων από αυτές που είχαν υποβληθεί το 2014.
Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η ενεργοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατΆ Οίκον», έπειτα από κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης. Οι νέοι εθνικοί πόροι που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχονται σε περίπου 61 εκατ. και θα διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση περισσότερων των 6.000 ωφελουμένων.

Πρόκειται για πρόγραμμα-γέφυρα, εν αναμονή της ενεργοποίησης του νέου Ταμείου Εξοικονομώ κατΆ Οίκον. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τις αποπληρωμές παλαιών δανείων σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν αιτήσεις που είχαν εγκριθεί στο παρελθόν και οι οποίες δεν προχώρησαν λόγω έλλειψης χρημάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στόχος του νέου προγράμματος-γέφυρα είναι η κάλυψη επιπλέον αιτήσεων από αυτές που είχαν υποβληθεί το 2014 στο «Εξοικονομώ κατΆ Οίκον», αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν λόγω της ανεπάρκειας τότε των σχετικών κονδυλίων. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ενδιάμεσο πρόγραμμα, υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016, με την εξασφάλιση 75 εκατ. κάλυψε πάνω από 8.500 ωφελουμένους. Ετσι τα δύο ενδιάμεσα προγράμματα ενισχύουν συνολικά περίπου 15.000 νοικοκυριά.
via:https://www.4green.gr
Πηγή: Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]