[Ελλάδα]Βρέθηκε στο δίκτυο παροχής νερού του Νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Θεσσαλονίκης το μικρόβιο Λεγιονέλλα

Βρέθηκε στο δίκτυο παροχής νερού του Νοσοκομείου
το μικρόβιο Λεγιονέλλα που η θνησιμότητα
στους νοσηλευόμενους ασθενείς που θα π
ροσβληθούν αγγίζει το 50%.
Γιατί θερίζουν οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας; Πάνω από 3.000 Νοσηλευόμενοι ασθενείς κατ’ έτος χάνουν τη ζωή τους από Νοσοκομειακές Λοιμώξεις στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Τριπλάσιο το ποσοστό προσβολής από Νοσοκομειακό μικρόβιο στα δικά μας Νοσοκομεία απ’ ότι στα Νοσοκομεία των άλλων χωρών της Ευρώπης.
Η νοσηρότητα και η θνησιμότητα από νοσοκομειακές λοιμώξεις στις χώρες της Ε.Ε. είναι 5% επί των εισαγωγών στα Νοσοκομεία τους. Στη χώρα μας η νοσηρότητα και η θνησιμότητα από νοσοκομειακές λοιμώξεις κατά μέσο όρο είναι στο 15% επί των εισαγωγών στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Τι έχει να πει για την παρακάτω καταγγελία μας ο κος Πολάκης; Ο λαλίστατος Υπουργός του facebook;
Είναι φυσιολογικό;
Τι φταίει;
Η κακή μοίρα των ασθενών ή οι πολιτικές που ασκούνται από τον κο Πολάκη και την κυβέρνησή του στη Δημόσια Υγεία;
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Ναυαρχίδα των Νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδος. Ανιχνεύτηκε Λεγιονέλλα στο δίκτυο ύδατος του Νοσοκομείου.

Υποδεικνυόμενα μέτρα όπως διακοπή της χρήσης του δικτύου θερμού ύδατος(εκεί βρέθηκε το μικρόβιο). Για φανταστείτε τους ασθενείς να κάνουν μπάνιο ή να πλένονται με το ζεστό νερό. Παίζουν με το θάνατο!!! Υποδεικνύουν επίσης τη χρήση στείρου αποστειρωμένου ύδατος αντί νερού βρύσης για την παρασκευή κάθε είδους διαλύματος που χορηγείται στους ασθενείς ή οτιδήποτε παρασκευάζεται για νοσοκομειακή χρήση.
Την μη χρησιμοποίηση ως πόσιμου το νερό της βρύσης και το νερό των ψυκτών για κατηγορίες ασθενών.
Δίνουν επίσης οδηγίες για την αντιμετώπιση των ασθενών που θα προσβληθούν από το εν λόγω νοσοκομειακό μικρόβιο.
Τι προκαλεί η Λεγιονέλλα (Legionella):
Η νόσος των Λεγεωναρίων ή λεγεωνέλλωση είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που οφείλεται σε λοίμωξη από βακτήρια του γένους Λεγεωνέλλα ή Λεγιονέλλα (Legionella). Περίπου το 90% όλων των λεγεωνελώσεων οφείλονται στο βακτήριο Legionella pneumophila (Λεγεωνέλλα η πνευμονόφιλος), η οποία ευθύνεται για τη νόσο των λεγεωναρίων. Άλλα είδη που προσβάλλουν τον άνθρωπο είναι τα Legionella longbeachae, Legionella feeleii, Legionella micdadei και Legionella anisa, τα οποία προκαλούν το πυρετό Πόντιακ, μια εμπύρετη αυτοπεριοριζόμενη νόσο που μοιάζει με γρίπη. Η νόσος των λεγεωναρίων έχει θνησιμότητα που μπορεί να φτάσει μέχρι το 15%, ενώ σε νοσηλευόμενους σε νοσοκομεία μπορεί να φτάσει μέχρι το 50% αν τα αντιβιοτικά αργήσουν να χορηγηθούν.
Οι λεγεωνέλλες είναι βακτήρια που είναι υδρόβια, ενώ μπορούν να βρεθούν στο έδαφος. Η L. pneumophila έχει βρεθεί μόνο σε υδάτινα συστήματα, όπως λίμνες, ποτάμια, δεξαμενές και συστήματα ύδρευσης και ψύξης μεγάλων κτιρίων, όπου ζει συμβιωτικά με την αμοιβάδα]. Μπορεί να πολλαπλασιαστεί σε θερμοκρασίες ανάμεσα σε 20°C και 55°C, με ιδανική θερμοκρασία στους 35°C. Ευνοϊκοί παράγοντες για την ανάπτυξη είναι η παρουσία σκουριάς ή φυκιών. Όταν μολύνει τον άνθρωπο, το βακτήριο μπαίνει μέσα στα μακροφάγα και τα επιθηλιακά κύτταρα του πνεύμονα και αναπαράγεται μέσα στα κύτταρα
Οι λεγεωνέλλες μεταδίδονται μέσω της εισπνοής ενός εναιωρήματος νερού ή/και χώματος το οποίο έχει επιμολυνθεί με βακτήρια.Ανάμεσα στα περιβάλλοντα που αναπαράγονται είναι οι ψυκτικοί πύργοι, οι υγραντήρες και τα μεγάλα συστήματα κλιματισμού. Το όνομά τους το πήραν επειδή η πρώτη επιδημία έλαβε χώρα το 1976 σε ένα ξενοδοχείο στη Φιλαδέλφια των ΗΠΑ, όπου συνεδρίαζε η Λεγεώνα της Αμερικής. Περιστατικά λεγεωνελλώσεων έχουν καταγραφεί σε όλο το κόσμο.
Αν είναι δυνατόν!
Πώς βρέθηκε το εν λόγω Νοσοκομειακό μικρόβιο στο δίκτυο νερού του Νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ;
Τι φταίει κύριε Πολάκη;
Φταίει ασφαλώς η έλλειψη συντήρησης και ανανέωσης του δικτύου παροχής νερού, των υδραυλικών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του Νοσοκομείου που λειτουργεί με νερό του δικτύου.
Που είναι τα χρήματα για την συντήρηση του Νοσοκομείου κύριε Πολάκη;
Πόσοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους ή κινδύνεψαν ή κινδυνεύουν στο Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ;
Θα λογοδοτήσει κανείς;
Το μικρόβιο είναι εξαπλωμένο σε όλο το δίκτυο νερού. Ποιος θα μας πει αν κινδυνεύουν κάτοικοι στα σπίτια της γύρω περιοχής ή σε άλλα Νοσοκομεία που είναι διασυνδεδεμένα με το ίδιο δίκτυο παροχής νερού;
Εάν κινδυνεύουν ασθενείς σε άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης;
Τι να πει κανείς;
Ντροπή!!!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ παραμονή εγκαινίων της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη με την εξής μορφή δράσης
8ωρη Στάση Εργασίας 7πμ έως 3μμ για τα όμορα Νοσοκομεία
4ωρη Στάση Εργασίας 8πμ έως 12μμ για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8πμ στο Νοσοκομείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
Η πορεία θα διέλθει από την πόλη και θα καταλήξει
στο γραφείο του Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]